
Røkte kalkunlår
lær hvordan du lager saftige og smakfulle røykt kalkunlår med vår enkle oppskrift. perfekt for fest eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 kalkunlår
- 3 spiseskjeer Worcestershire-saus
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- Tørrkrydder, oppskrift følger
- Mop, oppskrift følger
- Din favoritt BBQ-saus, etter behov (anbefalt: North of the Border Chipotle BBQ-saus)
- 1/4 kopp chipotle-krydder, (anbefalt: North of the Border Chipotle-krydder)
- 1 til 2 spiseskjeer mildt tørket, malt rød chili eller paprika
- 1 spiseskje brunt sukker, pakket
- 1 kopp hvit eddik
- 1 spiseskje BBQ-saus, (anbefalt: North of the Border Chipotle Barbecue-saus)
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
Fremgangsmåte
- 1Flere timer før du planlegger å grille, løsne skinnet på kalkunlårene ved å føre fingrene under det så langt det lar seg gjøre uten å rive i skinnet.
- 2Bland Worcestershire-saus og olje. Gni inn fingrene i blandingen og gni godt inn i kalkunlårene, slik at så mye som mulig kommer under skinnet. Strø det tørre krydderet over skinnet, og gni det inn i kalkunlårene og under skinnet. Legg lårene i plastposer og sett dem i kjøleskapet.
- 3Forbered røyken for grilling, og varm opp til 200–220 grader Fahrenheit. Ta kalkunlårene ut av kjøleskapet og la dem hvile ved romtemperatur i omtrent 30 minutter.
- 4Varm opp mop-blandingen forsiktig over lav varme.
- 5Overfør kalkunlårene til røyken. Kok til lårene er veldig møre og saften renner klart, omtrent 3 ½ til 4 timer. Mopp lårene med jevne mellomrom hver 45. minutt i en vedfyrt ovn, eller etter behov for din type røyker. Server lårene varme, spist med fingrene, med en side av barbecue-saus.
- 6Bland ingrediensene i en liten bolle.
- 7Bland mop-ingrediensene i en liten kjele og varm opp blandingen over lav varme.