Tri Colore-salat med fennikel

Tri Colore-salat med fennikel

Lær hvordan du lager en deilig tri colore salat med fennikel, perfekt som forrett eller sunn lunsj. En enkel oppskrift for sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 hoder endiv, trimmet og skåret i skiver
  • 2 hoder romaine, trimmet og hakket
  • 2 radicchio, kjernet og skåret i skiver
  • 1 stor fennikelhode og noen fennikkrøtter, hakket, fennikkjern og tynne skiver
  • 1 blodappelsin
  • 1 liten sjalottløk, finhakket
  • 3 spiseskjeer rødvinseddik, vurder etter eget skjønn
  • 1/3 kopp ekstra virgin olivenolje, vurder etter eget skjønn

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Bland alle salatbladene i en stor salatbolle. Legg fennikelfrøene i en liten bolle. Riv sitronskallet over frøene og tilsett sjalottløken. Hell eddiken over sjalottløken og la det stå i 10 minutter. Skrell appelsinen og hakk den. Tilsett den skivede fenniken og appelsinene i salaten. Visp ekstra virgin olivenolje inn i dressingen for å blande den. Vend dressingen inn i salaten, bland godt og smak til med salt og pepper.