
Stålskåret havregrøt
Lær hvordan du lager perfekt steel-cut havregrøt. En næringsrik og mettende frokost som gir deg energi hele dagen. Enkel oppskrift og tips.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 1. 3 1/2 kopper vann
- 2. 1 klype salt
- 3. 1 kopp havregryn med stålskjær
- 4. 1/2 kopp melk
- 5. 1/2 kopp cashewnøtter
- 6. 1/4 kopp søtede tørkede tranebær (for eksempel Ocean Spray® Craisins®)
- 7. 2 spiseskjeer kokosflak
- 8. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 9. 1 teskje malt kanel
- 10. 1 klype hvitt sukker, eller etter smak (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp vann og salt i en kjele. Rør inn havregrynene i det kokende vannet.
- 22. Kok havregrynene til de er tykke og myke, ca. 20 til 30 minutter.
- 33. Rør inn melk, cashewnøtter, tranebær, kokos, vaniljeekstrakt og kanel i de kokte havregrynene; fortsett å koke i ytterligere 10 minutter, og rør jevnlig.
- 44. Strø sukker over havregrøten før servering.