
Ricotta
Oppdag deilige oppskrifter med ricotta, perfekt for dessert, bakverk og forretter. Lær hvordan du bruker denne myke osten i din matlaging.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1. 4 kvart hel ku-melk
- 2. 2 kopper geitemelk
- 3. 2 kopper kremfløte (helst ikke ultra-pasteurisert)
- 4. 5 spiseskjeer fersk sitronsaft
Fremgangsmåte
- 11. Legg både melken, fløten og sitronjuicen i en stor, ikke-reaktiv kjele eller gryte. Skru ned varmen til lav og varm opp til 194 grader ved hjelp av et sukkermåletermometer, og pass på at det ikke berører bunnen eller sidene av kjelen eller gryten. Dette vil ta omtrent 2 timer. Legg et sil eller en liten sikt med osteklede. Når det dannes osteløper på overflaten av væsken, fjern dem med en skummer eller hullsleiv og overfør til silen. Øk varmen til middels og etter 8 minutter, skum av igjen, til all osteløpen er fjernet og bare melkeaktig væske er igjen. La osteløpen renne av i 1 time, før du overfører den til en beholder og setter den i kjøleskapet. Hjemmelaget ricotta holder seg fersk i omtrent 4 dager i kjøleskapet og kan brukes i ulike oppskrifter.