Brødterte med sørlig bourbon-saus

Brødterte med sørlig bourbon-saus

Lær hvordan du lager en smakfull brødpusling med sørlig bourbon saus. En deilig dessert perfekt for spesielle anledninger eller helgekosen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 3 kopper gammelt fransk brød, skåret i 2 cm terninger
  • 2 kopper melk
  • 2 egg
  • 1 kopp sukker
  • 1 spiseskje vaniljeekstrakt
  • 1/2 teskje kanel
  • 1/4 teskje muskatnøtt
  • 4 spiseskjeer smør, smeltet og litt avkjølt
  • 1/2 kopp sultana-rosiner
  • 2 eggeplommer
  • 1 stang smør, ikke margarin
  • 1 kopp sukker
  • 1/3 kopp bourbonwhiskey, etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2Legg gammelt brød i en bolle med melk og klem brødet med hånden til det er godt mettet med melk.
  3. 3Med en elektrisk mikser på høy hastighet, pisk eggene med sukker i en separat bolle til det er tykt og lyst. Rør inn vanilje, kanel, muskatnøtt, smør og rosiner i eggeblandingen. Tilsett de gjennombløtte brødsmulene i eggeblandingen og rør godt. La det stå i 10 minutter. Det er viktig å gi nok tid slik at brødet kan absorbere eggeblandingen, ellers vil brødsmulene flyte opp under stekingen og danne et lag med eggekrem i bunnen av formen.
  4. 4Hell blandingen i en smurt ildfast form. Stek til den er fast, eller til en kniv som settes inn i midten kommer ut ren, ca. 45–50 minutter. La den avkjøle litt i formen.
  5. 5I mellomtiden, nær slutten av steketiden, lag sausen. Med en elektrisk mikser, pisk eggeplommene til de er tykke og lyse. I en kjele, smelt smør og sukker. Hell smør- og sukkermiksen over eggeplommene, og pisk kontinuerlig med mikseren til det er godt tykt. Rør inn bourbon for hånd. Server puddingen varm med vaniljeis hvis ønskelig. Pass på den varme bourbon-sausen separat.