
Bringebær- og jordbærkake
Lær hvordan du lager en deilig raspberry and strawberry shortcake med friske bær og luftig krem. Perfekt sommerdessert for hele familien!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 12 unser ferske bringebær eller frosne bringebær
- 7 unser selvhevende mel
- 1 unser malte mandler
- 1/4 teskje salt
- 2 teskjeer kanel
- 4 spiseskjeer / 2 unser smør
- 3 unser siktet (fin) sukker
- 1 egg, pisket
- 1/4 pint (1/2 kopp) melk
- 2 spiseskjeer bringebærsyltetøy
- 1 unser melis (konfekt-sukker)
- 1/4 pint (1/2 kopp) kremfløte
Fremgangsmåte
- 1Tina de frosne bringebærene, hvis du bruker dem.
- 2Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit.
- 3Sikt melet, mandlene, saltet og kanelen i en bolle, og gni inn smøret. Bland inn sukkeret.
- 4Tilsett det sammenpiskede egget og melken for å lage en deig som minner om scones.
- 5Del deigen i to og form hver halvdel forsiktig slik at de passer i smurte 8-tommers brødformer.
- 6Stek i den forvarmede ovnen i 10 til 15 minutter.
- 7Ta ut av ovnen og avkjøl på en avkjølingsrist.
- 8Når de er kalde, smør et av lagene med bringebærsyltetøy, og legg deretter rikelig med doble krem og bringebær på toppen.
- 9Strø bringebærene med melis, legg det andre laget oppå, og topp med mer krem.
- 10Pynt med noen bringebær.
- 11Best når det er ferskt.



