Bringebær- og jordbærkake

Bringebær- og jordbærkake

Lær hvordan du lager en deilig raspberry and strawberry shortcake med friske bær og luftig krem. Perfekt sommerdessert for hele familien!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 12 unser ferske bringebær eller frosne bringebær
  • 7 unser selvhevende mel
  • 1 unser malte mandler
  • 1/4 teskje salt
  • 2 teskjeer kanel
  • 4 spiseskjeer / 2 unser smør
  • 3 unser siktet (fin) sukker
  • 1 egg, pisket
  • 1/4 pint (1/2 kopp) melk
  • 2 spiseskjeer bringebærsyltetøy
  • 1 unser melis (konfekt-sukker)
  • 1/4 pint (1/2 kopp) kremfløte

Fremgangsmåte

  1. 1Tina de frosne bringebærene, hvis du bruker dem.
  2. 2Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit.
  3. 3Sikt melet, mandlene, saltet og kanelen i en bolle, og gni inn smøret. Bland inn sukkeret.
  4. 4Tilsett det sammenpiskede egget og melken for å lage en deig som minner om scones.
  5. 5Del deigen i to og form hver halvdel forsiktig slik at de passer i smurte 8-tommers brødformer.
  6. 6Stek i den forvarmede ovnen i 10 til 15 minutter.
  7. 7Ta ut av ovnen og avkjøl på en avkjølingsrist.
  8. 8Når de er kalde, smør et av lagene med bringebærsyltetøy, og legg deretter rikelig med doble krem og bringebær på toppen.
  9. 9Strø bringebærene med melis, legg det andre laget oppå, og topp med mer krem.
  10. 10Pynt med noen bringebær.
  11. 11Best når det er ferskt.