
Julegingerbrødkake med lønnesirupkrem
oppskrift på julegingerbrødkake toppet med luftig lønnesirupkrem, perfekt for julens feiringer og hyggelige kvelder.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- Spray med non-stick grønnsaksspray
- 3 kopper hvetemel
- 2 spiseskjeer malt ingefær
- 2 teskjeer natron
- 1 1/4 teskjeer malt kanel
- 3/4 teskje malt nellik
- 1/2 teskje malt muskatnøtt
- 1/4 teskje salt
- 1/3 kopp finhakket kandisert ingefær
- 10 spiseskjeer (1 1/4 stykker) usaltet smør, romtemperert
- 1 kopp (pakket) gyllenbrunt sukker
- 3 store egg
- 1 kopp mild (lys) melasse
- 1 kopp kokende vann
- 2 1/2 teskjeer revet appelsinskall
- 3 kopper kald piskekrem
- 1/2 kopp rent lønnesirup
- 1 spiseskje finhakket kandisert ingefær
- Appelsinskallstrimler
Fremgangsmåte
- 1Lag kake: Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 175°C. Spray en 25 cm diameter kakeform med 5 cm høye sider med non-stick spray. Legg bakepapir i bunnen av formen; spray papiret. Sikt mel og de neste 6 ingrediensene i en middels stor bolle. Bland inn kandisert ingefær. Bruk en elektrisk mikser og pisk smør i en stor bolle til det er luftig. Pisk inn brunt sukker. Pisk inn egg ett om gangen. Rør gradvis inn melasse, deretter 2,5 dl kokende vann. Bland inn revet appelsinskall. Bland gradvis inn de tørre ingrediensene. Hell røren i den forberedte formen. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 1 time. Flytt formen til en rist og avkjøl i 15 minutter. Kjør en kniv rundt kantene på formen. Vend kaken ut på risten; fjern papiret. Avkjøl.
- 2Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 175°C. Spray en 25 cm diameter kakeform med 5 cm høye sider med non-stick spray. Legg bakepapir i bunnen av formen; spray papiret. Sikt mel og de neste 6 ingrediensene i en middels stor bolle. Bland inn kandisert ingefær.
- 3Bruk en elektrisk mikser og pisk smør i en stor bolle til det er luftig. Pisk inn brunt sukker. Pisk inn egg ett om gangen. Rør gradvis inn melasse, deretter 2,5 dl kokende vann. Bland inn revet appelsinskall. Bland gradvis inn de tørre ingrediensene.
- 4Hell røren i den forberedte formen. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 1 time. Flytt formen til en rist og avkjøl i 15 minutter. Kjør en kniv rundt kantene på formen. Vend kaken ut på risten; fjern papiret. Avkjøl.
- 5Lag fyll og glasur: Pisk krem og lønnesirup i en stor bolle til stive topper dannes.
- 6Pisk krem og lønnesirup i en stor bolle til stive topper dannes. (Denne setningen er gjentatt i teksten.)
- 7Del kaken horisontalt i 3 like lag. Flytt ett lag, med snittflaten opp, til et serveringsfat. Fordel 1 1/2 kopper pisket kremblanding over. Gjenta med et lag til og 1 1/2 kopper pisket kremblanding. Topp med det siste kake laget, med snittflaten ned. Fordel resten av den piskede kremen over toppen og sidene av kaken. Strø kandisert ingefær rundt kanten av kaken. Pynt med strimler av appelsinskall. Dekk med kakedome; avkjøl i minst 1 time og opptil 6 timer.
- 8Del kaken horisontalt i 3 like lag. Flytt ett lag, med snittflaten opp, til et serveringsfat. Fordel 1 1/2 kopper pisket kremblanding over. Gjenta med et lag til og 1 1/2 kopper pisket kremblanding. Topp med det siste kake laget, med snittflaten ned. Fordel resten av den piskede kremen over toppen og sidene av kaken. Strø kandisert ingefær rundt kanten av kaken. Pynt med strimler av appelsinskall. Dekk med kakedome; avkjøl i minst 1 time og opptil 6 timer.