Blomkålbunnpizza

Blomkålbunnpizza

lær hvordan du lager en deilig blomkålbunn pizza med enkle ingredienser. perfekt for en sunn og smakfull middag eller lunsj. prøv oppskriften i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 middels blomkålhode, delt i små buketter
  • 1/4 kopp revet Parmesanost
  • 1 teskje italiensk krydderblanding
  • 1/4 teskje kosher salt
  • 1 stort egg
  • 2 kopper ferskrevet mozzarella
  • 1/4 kopp Spicy Pizza-saus, oppskrift følger
  • Friske basilikumblader, til pynt
  • 4 kopper babygrønt
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 spiseskje balsamicoeddik
  • Kosher salt og nykvernet svart pepper
  • Parmesanflak, til topping
  • 1 til 2 spiseskjeer olivenolje
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 middels løk, finhakket
  • 1/2 kopp kyllingkraft
  • Tre bokser á 425 gram knuste tomater
  • 1 spiseskje brunt sukker
  • 1 teskje rød pepperflak
  • Kosher salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1For pizzaen: Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Legg et stekebrett med høye kanter med bakepapir.
  2. 2Kjør blomkålbukettene i en food processor til de blir til et fint snøaktig pulver (du skal ha omtrent 2 ½ kopper). Overfør det moste blomkålhodet til en mikrosikker bolle og dekk til. Mikrobølgeovn til det er mykt, 4 til 6 minutter. Overfør til et rent, tørt kjøkkenhåndkle og la det avkjøle.
  3. 3Når det er avkjølt nok til å håndtere, pakk blomkålen inn i håndkleet og vri ut så mye fuktighet som mulig, eventuelt over på et annet håndkle. I en stor bolle, rør sammen blomkålen, parmesan, italienske krydder, salt, egg og 1 kopp mozzarella til det er godt blandet. Overfør til det forberedte stekebrettet og trykk ut til en 25 cm rund pizza. Stek til den er gyllen, 10 til 15 minutter.
  4. 4Ta bunnen ut av ovnen og topp med den krydrede pizzasausen og resten av mozzarellaen. Stek til osten er smeltet og bobler, ca. 10 minutter til. Pynt med ferske basilikumblader rett før servering.
  5. 5For salaten: I mellomtiden, legg grønnsakene i en stor bolle. Visp sammen olivenolje, balsamico, salt og pepper i en målekopp. Hell over grønnsakene og vend forsiktig. Topp med parmesanflak.
  6. 6Varm opp en panne på middels høy varme til den er varm. Tilsett en spiseskje olivenolje, ha i hvitløk og hakket løk og rør om. Kok til løken er myk, ca. 4 til 5 minutter. Tilsett kyllingkraften, og visp for å løsne eventuelle brente biter i bunnen av pannen. Kok til væsken har redusert til halvparten. Tilsett knuste tomater og rør godt. Tilsett brunt sukker, rød pepperflak, salt og pepper etter smak, og rør. La det småkoke, skru ned varmen og la det småkoke i 30 minutter. La det avkjøle, og kjør deretter sausen glatt med en stavmikser.