
Ristet kylling med chili og lime
Lær hvordan du lager saftig roasted chili-lime chicken med enkel oppskrift. Perfekt til sommermiddagen eller hverdagsmåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 (5 pounds) kylling
- 2. 5 mellomstore serrano-chili, fjernet frø og finhakket
- 3. 5 mellomstore hvitløksfedd, finhakket
- 4. 2 spiseskjeer ferskpresset limesaft
- 5. 5 teskjeer kosher-salt
- 6. 1 spiseskje ferskrevet limeskall
- 7. 1 spiseskje vegetabilsk olje
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit) og plasser en rist midt i ovnen. Tør kyllingen godt med papirhåndklær. Fjern nakke og eventuelle innmat fra hulrommene og kast dette.
- 22. For å spatchcocke, bruk en skarp fjærklype eller kjøkkensaks til å kutte langs ryggraden; fjern og kast den. Legg kyllingen med brystet opp, og trykk ned for å flate den ut slik at den ligger helt flatt.
- 33. Bland de resterende ingrediensene i en liten bolle og rør godt til det er jevnt fordelt. Krydre og juster smaken etter ønske. Løsne skinnet fra brystet og lårene på kyllingen, og bruk rene hender til å spre halvparten av blandingen under skinnet. Gni resten av blandingen godt inn på utsiden av kyllingen. La den hvile mens ovnen varmes opp, minst 20 minutter.
- 44. Legg kyllingen i en stekepanne eller ildfast form med rist, og stek til en øyemålings-termometer som settes inn i låret viser 74 grader Celsius (165 grader Fahrenheit), ca. 50–60 minutter; la den hvile i minst 10 minutter før utbening. Server med stekesjyen.