
Mozzarella Fonduta
oppskrift på mozzarella fonduta, en kremet ostedip perfekt som forrett eller snacks. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. Én 28-unse glass med tomat- og basilsauce, for eksempel Giada DeLaurentiis for Target
- 2. 1/2 teskje knuste rød pepperflak
- 3. 1/4 kopp hakket fersk basilikum
- 4. 4 unser tynne skiver av prosciutto, hakket i biter på omtrent 1/2 tomme
- 5. Én 7- til 8-unse ball med fersk mozzarella, skåret i seks skiver på 1/4 til 1/3 tomme tykkelse
- 6. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 7. 3/4 kopp (2 unser) revet Gruyère
- 8. Serveringsforslag: grillet brød
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Spesialutstyr: seks ramekiner på 5 unser
- 33. I en liten kjele, la tomat-basilikasausen og rød pepperflak småkoke over middels varme. Kok uten lokk til den er tykk, ca. 20 til 25 minutter. Fjern kjelen fra varmen og rør inn basilikumen.
- 44. Forvarm grillen.
- 55. Sett seks ramekiner på 5 unser på et stekebrett. Fordel sausen likt i alle ramekinene. Fordel prosciuttoen i ramekinene. Legg mozzarellaskivene mellom tre tørkepapir for å absorbere overflødig fuktighet. Legg mozzarellaskivene på toppen av prosciuttoen. Krydre med salt og pepper. Strø over Gruyère.
- 66. Grill til osten er smeltet og har fått en gyllen farge, 5 til 8 minutter. Server med grillet brød.