
Langtidskokt Ribollita
oppskrift på slow-cooker ribollita, en italiensk grønnsaksgryte med bønner og brød, perfekt for en smakfull og enkel middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 255 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 mellomstore gulrøtter, grovhakket
- 2. 3 stilker selleri, grovhakket
- 3. 1/4 liten hode grønnkål, skivet (ca. 3 kopper)
- 4. 115 gram pancetta, i terninger
- 5. 1 kopp tørkede cannellini-bønner, sortert og skylt
- 6. 1/4 kopp tomatpuré
- 7. 1/2 kopp revet parmesanost, pluss en 5 cm lang bit av skorpen
- 8. Kosher-salt og nykvernet pepper
- 9. 5 tykke skiver crusty brød
- 10. 1/4 kopp hakkede ferske persilleblader
- 11. 3 ss ekstra jomfru olivenolje, pluss litt til å dryppe med
- 12. 3 hvitløksfedd, skivet
Fremgangsmåte
- 11. Kombiner gulrøtter, selleri, kål, pancetta, bønner, tomatpuré, parmesanrind, 1 teskje salt, 1/2 teskje pepper og 7 kopper vann i en 5-6 kvart stor slow cooker. Dekk til og kok på lav varme i 7 til 8 timer. La et stykke brød stå i romtemperatur for å tørke litt ut.
- 22. Før servering, legg det gamle brødet i slow cookeren. Dekk til og fortsett å koke i ca. 10 minutter. Rør godt i suppen, og tilsett deretter revet parmesan og persille. Krydre med salt og pepper.
- 33. I mellomtiden, forvarm ovnens grillelement. Fordel de resterende 4 brødskivene på et bakepapirkledd stekebrett og drypp med olivenolje. Grill til de er gylne, 1 til 2 minutter på hver side. Plasser en skive i hver bolle.
- 44. Varm opp 3 spiseskjeer olivenolje og hvitløk i en middels stor stekepanne over middels høy varme. Kok, mens du svinger pannen ofte, til hvitløken er gyllenbrun, ca. 3 minutter. Rør hvitløk og olje inn i suppen. Hell suppen over brødet i bollene.




