
Mørk sjokoladekremkake med rømme og hasselnøtter
oppskrift på en deilig mørk sjokoladekake med rømme og hasselnøtter, perfekt for sjokoladeelskere. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 150 gram kake-mel (5,3 ounces)
- 30 gram kakaopulver (1,1 ounces)
- 1 1/4 teskje bakepulver
- 1/4 teskje natron
- 170 gram sukker (6 ounces)
- 100 gram smør (3,5 ounces)
- 2 egg
- 150 gram rømme (5,3 ounces)
- 60 gram hasselnøttpasta (2,1 ounces)
- 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 55 gram mørk sjokolade, smeltet (1,9 ounces)
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 255 gram sukker (9 ounces)
- 4 eggehviter
- 450 gram smør, kuttet i små biter (15,9 ounces)
- 125 gram mørk sjokolade, smeltet (4,4 ounces)
- 75 gram hasselnøttpasta (2,6 ounces)
- 190 gram sukker (6,7 ounces)
- 145 gram glukosesirup (5,1 ounces)
- 349 gram kremfløte (12 ounces)
- 1 spiseskje salt
- 2 vaniljestenger, delt på langs, frø skrapet ut (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Til kaken: Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør og mel en 20 cm rund kakeform.
- 2Sikt sammen kakehvetemelet, kakaopulveret, bakepulveret og natronet i en bolle. Pisk smør og sukker i en kjøkkenmaskin utstyrt med flatpisker. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk på høy hastighet til de er godt innarbeidet. Tilsett rømme, hasselnøttpasta og olje; bland godt for å kombinere. Tilsett sjokolade og vanilje, og bland på lav hastighet til det er godt innarbeidet. Tilsett de tørre ingrediensene og bland forsiktig til alt er godt blandet.
- 3Fordel røren i den forberedte kakeformen. Stek til kaken føles fast når du trykker lett på den, eller en kakepinne kommer ut ren, ca. 25–30 minutter. La kaken avkjøle i formen på en avkjølingsrist i 10 minutter, før den tas ut av formen for å avkjøle helt.
- 4Til hasselnøtt- og sjokoladekrem: Visp sukker og eggehviter i en kjøkkenmaskinbolle satt over et vannbad til temperaturen når 60 grader Celsius. Overfør bollen til kjøkkenmaskinen og visp på høy hastighet med visp vedlegg til stivpiskede topper dannes, ca. 8–10 minutter. Tilsett smør, litt om gangen, og pisk til det er godt innarbeidet. Tilsett sjokolade og hasselnøttpasta, og bland godt.
- 5Til salt karamell: Varm sukker og glukosesirup i en panne over middels varme til sukkeret smelter og karamelliserer. Ta av varmen og tilsett fløte, salt og vaniljefrø hvis du bruker det; rør for å blande. Sett pannen tilbake på varmen og kok opp karamellen. Ta av varmen og la den avkjøle til romtemperatur.
- 6For montering: Skjær kaken horisontalt i tre lag, hver ca. 0,8 cm tykke. Plasser ett lag på en kakeplate eller serveringsfat og drypp salt karamell over. Bruk en jevnt spatel til å fordele litt smørkrem over kakebunnen. Gjenta med de resterende lagene. Smør sidene av kaken med smørkrem og jevn ut kantene med spatelen. Sett kaken i kjøleskapet til smørkremen er litt fast, ca. 30 minutter.