
Burgere med cedar-plate
oppskrift på cedar planked burgers som gir en røykfylt smak og saftig tekstur. perfekt for grilling i sommermånedene.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 portobellosopper, stilker fjernet
- 2. 4 shiitakesopper, stilker fjernet
- 3. 2 Walla Walla-løk, skrelt og skåret i 1/4-tommers skiver
- 4. Rapsolje
- 5. Salt og nykvernet svart pepper
- 6. 2 ubehandlede sedertreplanker, hver ca. 12 x 5 tommer, bløtlagt i vann i minst 2 timer (finnes på jernvarebutikker)
- 7. 680 gram karbonadedeig (80 prosent magert)
- 8. 1 kopp rødvinsbarbequesaus, oppskrift følger
- 9. 8 skiver god kvalitet, lagret hvit Cheddar
- 10. 4 hamburgerbrød, delt og lett ristet på grillen
- 11. 1 1/4 kopper ketchup
- 12. 2 ss ancho-chili pulver
- 13. 2 ss honning
- 14. 2 ss melasse
- 15. 2 ss mørkbrunt sukker
- 16. 1 toppet ss Dijon-sennep
- 17. 1 ss paprika
- 18. 1 ss rødvinseddik
- 19. 1 ss Worcestershire-saus
- 20. 1/4 ts chili de arbol eller cayennepepper
- 21. 1 hermetisk chipotle-chili i adobo, hakket
- 22. 2 kopper tørr rødvin, for eksempel pinot noir
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2For de grillede soppene og løkene: Forbered en kullgrill for direkte og indirekte varme. Pensle portobellosoppene, shiitakesoppene og løkene med olje på begge sider og krydre med salt og pepper. Grill over direkte varme på begge sider til de er lett forkullede og akkurat gjennomstekte, 4 til 5 minutter per side. Sett til side til bruk i burgerne.
- 3For burgerne: Ta planken ut av vannet og plasser den over direkte varme i ca. 2 minutter per side. Ta planken av grillen og pensle den øverste siden med olje.
- 4Del kjøttet i 4 like store porsjoner (ca. 170 gram hver). Form hver porsjon løst til en 2 cm tykk burger og lag en dyp fordypning i midten med tommelen. Pensle med rapsolje og krydre med salt og pepper. Legg burgerne på grillen over direkte varme og kok til de er pent forkullede, ca. 3 minutter. Snu og kok til den andre siden er forkullet, ca. 3 minutter. Plasser 2 burgere på hver sedertreplanke. Legg planken over indirekte varme, pensle hver burger med 1 ss rødvinsbarbequesaus og topp hver med 2 skiver ost. Dekk til grillen for å smelte osten og fullføre kokingen, ca. 5 minutter.
- 5Legg burgerne på bunnen av brødene og topp hver med mer barbequesaus, noen sopphatter, litt grillede løk og toppbrødet. Server umiddelbart.
- 6Bland ketchup, 2,5 dl vann, ancho-chili pulver, honning, melasse, sukker, sennep, paprika, eddik, Worcestershire-saus, chile de arbol og chipotle-chili i en middels kjele over middels varme. Kok opp og la småkoke til den er tykkere, ca. 30 minutter, av og til omrøring.
- 7I mellomtiden, la vinen småkoke i en liten kjele over middels varme til den er redusert til 2,5 dl, ca. 20 minutter. Rør den reduserte vinen inn i sausen. Krydre med salt og pepper. Hell sausen i en bolle og la den avkjøles til romtemperatur. (Saften kan oppbevares i en lukket beholder i kjøleskapet i opptil 1 uke.)



