Lammekjøtt med sitron og rosmarin

Lammekjøtt med sitron og rosmarin

oppskrift på leg o' lamb med sitron og rosmarin. en aromatisk og saftig rett som passer perfekt til helgen eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 (6 pund) lammelår, romtemperert
  • 1/4 kopp smør, myknet
  • 6 hvitløksfedd, delt i to
  • 4 kvister fersk rosmarin, hakket
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 1 (6 unser) boks frossen sitronlemonadekonsentrat, tint
  • 1 (1 unser) pakke tørr løk- og soppsuppeblanding

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
  2. 2Smør godt inn lammekjøttet med smør, og fordel hvitløksbåter over kjøttet. Strø over rosmarin og pepper. Plasser lammen på en rist i en stekepanne.
  3. 3Stek lammen i den forvarmede ovnen i 1 time.
  4. 4Bland konsentratet av sitronbrus og den tørre suppen i en bolle, og hell det over lammen. Stek i ytterligere 30 minutter.
  5. 5En kjøtttermometer som settes inn i den tykkeste delen av lammen, bør vise 120 grader Fahrenheit (58 grader Celsius) for medium-rare, eller 145 grader Fahrenheit (68 grader Celsius) for medium-well. La steken hvile i ca. 20 minutter før den skjæres opp.