
Sitron- og hvitløkskylling med kremet mais
Oppdag hvordan du lager en smakfull sitron- og hvitløkskylling servert med kremet mais. En enkel og deilig hovedrett for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 ss ekstra jomfroliv olje
- 4 kyllinglår med skinn og bein (ca. 450 g)
- 4 kyllinglår med skinn og bein (ca. 680 g)
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 3 ss hvetemel
- 12 hvitløksfedd (ca. 1 hel hvitløkshode)
- 2 sitroner (finrevet skall av én, saften av begge)
- 2 ss usaltet smør
- 450 g frossen mais, tint
- ¾ kopp helmelk
- 2 ss finhakket frisk gressløk
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 450 grader F. Varm opp olivenoljen i en stor, non-stick ovnsikker stekepanne over middels høy varme. Krydre kyllingen med 1/2 teskje salt og pepper hver, og 2 spiseskjeer mel. Legg kyllingen i pannen og stek, snu av og til, til den er lett gyllen på alle sider, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk, sitrusskall og sitronsaft, og vend kyllingen slik at den dekkes av smakene. Overfør stekepannen til ovnen; stek til kyllingen er gyllenbrun og gjennomstekt, ca. 20 minutter.
- 2I mellomtiden smelt smøret i en middels stor kjele over middels høy varme. Tilsett mais og 1/4 teskje salt og pepper hver; kok, rør av og til, til maisen er myk, ca. 5 minutter. Rør inn den resterende spiseskjeen med mel, og tilsett deretter melk. Kok opp og rør godt. Skru ned varmen til middels lav og la det småkoke, rør av og til, til det tykner, ca. 5 minutter. Rør inn gressløk og smak til med salt og pepper.
- 3Fordel kyllingen på tallerkener og hell over stekepannens saft. Server med kremet mais.
- 4Fotograf: Antonis Achilleos