Hello Fresh Mobile Banner
Tyrkia Mulligatawny-suppe med koriander

Tyrkia Mulligatawny-suppe med koriander

Lær hvordan du lager en smakfull kalkun mulligatawny suppe med frisk koriander. Perfekt for en varmende forrett eller hverdagsmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • Kjøttrester av en stekt kalkun, brutt i store biter
  • Omtrent 4 ½ liter (18 kopper) pluss 1/3 kopp vann
  • 4 hvitløksfedd
  • 3 terningstore biter av skrelt fersk ingefærrot
  • 1/4 kopp vegetabilsk olje
  • 2 spiseskjeer karri pulver
  • ¾ teskje malt spisskummen
  • 2 store kokte poteter (ca. 450 gram totalt)
  • 4 kopper hakket løk
  • 3 gulrøtter, skivet
  • 1 kopp hermetisk usøtet kokosmelk (finnes i asiatiske markeder, spesialbutikker og noen supermarkeder)
  • 1/4 kopp fersk limesaft eller etter smak
  • 1/3 kopp finhakket fersk koriander, pluss korianderstilker til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor kjele eller gryte kombinerer du kjøttet med 4 ½ liter vann, eller nok til å dekke det, og lar det småkoke uten lokk i 3 timer. Sil kraften gjennom en stor sikt over en stor bolle, og hell den tilbake i kjelen. Kok opp igjen og la det koke til det er redusert til omtrent 10 kopper.
  2. 2I en blender moser du hvitløk og ingefærrot sammen med den resterende tredjedelen av en kopp vann. I en tykkbunnet kjele varmer du opp oljen over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende. Kjør deretter puréen i kjelen, og rør i 2 minutter, eller til væsken har fordampet. Tilsett karri- og spisskummenpulver, og la det koke under omrøring i 1 minutt. Tilsett poteter, skrelt og kuttet i terninger, løk, gulrøtter og 5 kopper av kraften, og la det småkoke under lokk i 30 minutter, eller til grønnsakene er veldig myke. I en blender kjører du puréen i porsjoner til den er jevn, og overfører den til en annen stor kjele etter hvert som den blir pureert. Rør inn den resterende kraften, kokosmelk, limesaft og salt etter smak. La suppen småkoke i 10 minutter, og rør inn den hakkede korianderen.
  3. 3Suppen kan lages 2 dager i forveien, avkjøles helt uten lokk, og oppbevares dekket og avkjølt. Suppen holder seg, dekket og frosset, i 2 måneder. Server suppen pyntet med korianderkvister.