Bucatini alla Matriciana

Bucatini alla Matriciana

oppskrift på bucatini alla matriicana, en klassisk italiensk pasta med tomatsaus og bacon. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 medium stor rød løk, skrelt og skåret i skiver
  • 225 gram pancetta, kuttet i små terninger
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 680 gram veldig modne, ferske tomater, hakket; eller 680 gram hermetiske tomater, helst importert italienske, drenert og knust for hånd
  • 1/2 teskje hete rød pepperflak
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 450 gram bucatini

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olivenoljen i en stor sauspot over middels varme. Tilsett løk og pancetta, og la det koke sakte til løken er myk og gjennomsiktig, og fett fra pancettaen er smeltet ut. Tilsett tomatene, rød pepperflak og krydre med salt og pepper.
  2. 2Kok opp en stor kjele med vann; salt godt. Kok bucatini til den er myk, men fortsatt har litt tyggemotstand.
  3. 3Fordel pastaen i fire forvarmede pastaboller. Øs over litt av sausen, og server med revet Pecorino Romano.