
Baby Back Ribs
lær hvordan du lager saftige og smakfulle baby back ribs med denne enkle oppskriften. perfekt for grillkvelden eller søndagsmiddagen
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 rader baby back ribs (ca. 1,1 kg)
- 1 oppskrift Bourbon Barbecue-saus, oppskriften følger
- 1/2 kopp steak-saus
- 1/2 kopp bourbon eller godt mørkt øl
- 2 ss Worcestershire-saus
- 1/4 kopp pakket mørk brunsukker
- 1 ts vanlig eller grovkornet Dijon-sennep
- 2 klyper rød pepperflak
- Kosher-salt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Kutt ribbeplatene i to på tvers. Gni inn ribbeplatene, med særlig oppmerksomhet på den kjøttfulle siden, med 1/2 kopp av sausen. Legg ribbeplatene med kjøttsiden ned i en ildfast form på 28 x 33 cm. Stykkene vil overlappe litt.
- 3Dekk formen tett med aluminiumsfolie og stek til kjøttet begynner å trekke seg fra endene av bena og ribbeplatene er akkurat møre, omtrent 1 time. Du kan steke ribbeplatene opptil en dag i forveien og oppbevare dem i kjøleskapet. Ta ribbeplatene ut av kjøleskapet ca. 1 time før grilling, slik at de når romtemperatur.
- 4Forvarm en utendørsgrill til middels høy varme. Grill ribbeplatene, pensle dem med omtrent halvparten av den gjenværende sausen, til de er sprø og gjennomvarme, ca. 10 minutter. Rør litt på ribbeplatene under grilling, da sukkeret i barbecuesausen gjør det lett for dem å brenne seg. La ribbeplatene hvile i 5 til 10 minutter før du skjærer dem i biter med 1 eller 2 ben. Sett frem resten av sausen til dipping eller pensle den over ribbeplatene.
- 5Rør alle ingrediensene sammen i en liten bolle til sukkeret er oppløst. Sausen kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 2 uker.