Crème brûlée

Crème brûlée

Lær hvordan du lager en klassisk creme brulee med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert til enhver anledning. Følg trinnene og nyt den kremete, sprø overflaten.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 4 kopper kremfløte
  • 1 vaniljestang, delt på langs
  • En klype salt
  • 8 eggeplommer
  • ¾ kopp pluss 2 spiseskjeer sukker
  • 16 teskjeer turbinadosukker til glasering (se note)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 300 grader. I en middels stor kjele kok opp fløten med vaniljestang og salt over moderat varme til overflaten begynner å skimre.
  2. 2I en stor varmebestandig bolle blandes eggeplommer og sukker med en tresleiv. Tilsett den varme fløten litt etter litt, og rør forsiktig. Sil kremen over i en stor målebeger; fjern eventuelle bobler med en skje.
  3. 3Sett åtte grunne ramekiner med en diameter på 4 1/2 tommer i en langpanne (se notat). Hell forsiktig kremen i ramekinene, nesten opp til kanten. Plasser langpannen midt i ovnen og hell forsiktig i nok varmt vann til å nå halvveis opp på sidene av ramekinene. Dekk langpannen løst med aluminiumsfolie og stek i ca. 1 time, eller til kremen er fast i kantene, men fortsatt litt rørelig i midten.
  4. 4Overfør ramekinene til en avkjølingsrist og la dem avkjøle helt. Dekk til og sett i kjøleskapet til de er kalde, minst 3 timer eller opptil 2 dager.
  5. 5Forvarm grillen (broileren). Sett ramekinene på et stekebrett og tørk av overflaten på kremen for å fjerne kondens. Sikt 2 teskjeer turbinadosukker over hver krem med en fin sil i et tynt, jevnt lag. Grill kremen så nær varmen som mulig til sukkeret er jevnt karamellisert, i 30 sekunder til 2 minutter. La det avkjøle litt og server umiddelbart.
  6. 6NOTAT: Hvis du bruker dypere ramekiner på 3/4 kopp, stek kremen i omtrent 20 minutter lenger, og reduser sukkertoppingen til 1 teskje per krem.