
Stekt tunfiskbiff med hvit bønne- og tomatsalat
Lær hvordan du lager en smakfull stekt tunfisk steak med en frisk hvit bønne og tomatsalat. Perfekt for en sunn og velsmakende hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 2 ss fersk sitronskall
- 1/2 kopp ekstra jomfrolivolje
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 (170 grams) tunfisksteiker
- 2 ss finhakkede sjalottløk
- 4 ss ekstra jomfrolivolje
- 1 (450 grams) boks cannellini- eller store Northern- hvite bønner, avrent og skylt
- En klype salt
- 1/4 kopp lavsaltet kylling- eller grønnsaksbuljong
- 1 ts finhakkede ferske rosmarontopper
- Nykvernet svart pepper
- 12 cherrytomater, delt i to
- 1 arvestykke- eller plommetomat, til pynt
Fremgangsmåte
- 1For å lage biffene: Bland sitronzest, olje, salt og pepper, og mariner biffene i 10 til 30 minutter (men ikke lenger enn 30 minutter, ellers vil fisken begynne å brytes ned).
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 3I en varm, men ikke rykende varm panne, stek biffene på hver side i 2 minutter. Overfør biffene til en ildfast form og fullfør i ovnen i 5 minutter.
- 4For å lage salaten: I en middels stor stekepanne, kok sjalottløk i 2 spiseskjeer olje i 5 minutter. Tilsett bønner, kraft, rosmarin og pepper, og kok forsiktig på lav varme i 7 til 8 minutter.
- 5Ta pannen av varmen, og vend forsiktig inn cherrytomater i bønneblandingen, og pass på å ikke knuse dem.
- 6For å servere: Skjær heirloom- eller plommetomater i tynne skiver, og legg 4 skiver på hver tallerken. Pynt midt på tallerkenen med salaten og drypp resten av oljen over.