Stekt tunfiskbiff med hvit bønne- og tomatsalat

Stekt tunfiskbiff med hvit bønne- og tomatsalat

Lær hvordan du lager en smakfull stekt tunfisk steak med en frisk hvit bønne og tomatsalat. Perfekt for en sunn og velsmakende hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett

Ingredienser

  • 2 ss fersk sitronskall
  • 1/2 kopp ekstra jomfrolivolje
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 2 (170 grams) tunfisksteiker
  • 2 ss finhakkede sjalottløk
  • 4 ss ekstra jomfrolivolje
  • 1 (450 grams) boks cannellini- eller store Northern- hvite bønner, avrent og skylt
  • En klype salt
  • 1/4 kopp lavsaltet kylling- eller grønnsaksbuljong
  • 1 ts finhakkede ferske rosmarontopper
  • Nykvernet svart pepper
  • 12 cherrytomater, delt i to
  • 1 arvestykke- eller plommetomat, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1For å lage biffene: Bland sitronzest, olje, salt og pepper, og mariner biffene i 10 til 30 minutter (men ikke lenger enn 30 minutter, ellers vil fisken begynne å brytes ned).
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 3I en varm, men ikke rykende varm panne, stek biffene på hver side i 2 minutter. Overfør biffene til en ildfast form og fullfør i ovnen i 5 minutter.
  4. 4For å lage salaten: I en middels stor stekepanne, kok sjalottløk i 2 spiseskjeer olje i 5 minutter. Tilsett bønner, kraft, rosmarin og pepper, og kok forsiktig på lav varme i 7 til 8 minutter.
  5. 5Ta pannen av varmen, og vend forsiktig inn cherrytomater i bønneblandingen, og pass på å ikke knuse dem.
  6. 6For å servere: Skjær heirloom- eller plommetomater i tynne skiver, og legg 4 skiver på hver tallerken. Pynt midt på tallerkenen med salaten og drypp resten av oljen over.