Maple-ristede søtpoteter

Maple-ristede søtpoteter

Lær hvordan du lager deilige maple roasted sweet potatoes med enkel oppskrift. Perfekt som tilbehør eller sunn snack, med søt og karamellisert smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 små søtpoteter (eller 2 store), skrelt og kuttet i 1-tommers terninger
  • 1/4 kopp grade B lønnesirup, delt
  • 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje, delt
  • 2 teskjeer kosher salt, pluss mer til krydring
  • 1 teskje nykvernet svart pepper, pluss mer til krydring
  • 4 store sjalottløk, skrelt og tynne skiver
  • 2 spiseskjeer balsamicoeddik

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2I en stor bolle, tilsett søtpotetene, 2 spiseskjeer lønnesirup, 2 spiseskjeer olivenolje, 2 teskjeer salt og 1 teskje pepper. Bland godt slik at potetene blir jevnt dekket, og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Stek til de er karamelliserte, gyldne og myke, omtrent 20 til 30 minutter. Husk å sjekke dem etter 15 minutter og rør om om nødvendig.
  3. 3I mellomtiden, i en stor stekepanne over middels lav varme, tilsett de resterende 2 spiseskjeene olivenolje og de skivede sjalottløkene. Surr til de begynner å karamellisere, ca. 5 minutter. Tilsett de resterende 2 spiseskjeene lønnesirup og balsamicoeddik. Krydre med salt og pepper etter smak. Skru ned varmen til middels og kok til de er gyldne og karamelliserte, ca. 5 minutter. Tilsett vann, én spiseskje av gangen, hvis pannen blir tørr.
  4. 4Bland de ovnsbakte søtpotetterningene med de karamelliserte sjalottløkene og overfør til en varm serveringsskål.