Stekt kalkunbryst med rosmarin

Stekt kalkunbryst med rosmarin

Lær hvordan du lager en smakfull og saftig bakt kalkunbryst med rosmarin. Perfekt for helgen eller en spesiell anledning. Enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp usaltet smør, myknet
  • 2 spiseskjeer ferske rosmarinkvister, hakket
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 spiseskje fersk salvie, hakket
  • 2 1/2 teskjeer tørket sennep
  • 1 teskje appelsinskall, revet
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1 (ca. 2,7 kg) fersk kalkunbryst, med ben, skylt og tørket
  • 2 stenger selleri, kuttet i 5 cm lange biter
  • 2 små gulrøtter, skrelt og kuttet i 5 cm lange biter
  • 2 små løk, skrelt og delt i fire

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 160 grader Celsius.
  2. 2I en liten bolle, bland det myke smøret, rosmarin, hvitløk, salvie, tørket sennep, appelsinskall, salt og pepper.
  3. 3Løft forsiktig skinnet fra kalkunbrystet og gni halvparten av det krydrede smøret direkte på brystet. Gni resten av det krydrede smøret på skinnet. Krydre kalkunbrystet rikelig med salt og pepper.
  4. 4Fordel grønnsakene i bunnen av en stekeplate som er akkurat stor nok til å romme kalkunen. Legg kjøttet med brystsiden opp i fatet. Stek i omtrent 2 timer, eller til en steketermometer som settes inn i den tykkeste delen av brystet, viser 70 grader Celsius. Overfør kalkunen til en skjærefjøl og dekk løst med aluminiumsfolie i 20 minutter.
  5. 5Kok's notat: Brysttemperaturen vil fortsette å stige mens den hviler.
  6. 6Skjær opp kalkunbrystet og server med stekesjyen. Sett til side rester til ovnsbakte kalkunsandwicher.