
Stekt kalkunbryst med rosmarin
Lær hvordan du lager en smakfull og saftig bakt kalkunbryst med rosmarin. Perfekt for helgen eller en spesiell anledning. Enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp usaltet smør, myknet
- 2 spiseskjeer ferske rosmarinkvister, hakket
- 4 hvitløksfedd, finhakket
- 1 spiseskje fersk salvie, hakket
- 2 1/2 teskjeer tørket sennep
- 1 teskje appelsinskall, revet
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 (ca. 2,7 kg) fersk kalkunbryst, med ben, skylt og tørket
- 2 stenger selleri, kuttet i 5 cm lange biter
- 2 små gulrøtter, skrelt og kuttet i 5 cm lange biter
- 2 små løk, skrelt og delt i fire
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 160 grader Celsius.
- 2I en liten bolle, bland det myke smøret, rosmarin, hvitløk, salvie, tørket sennep, appelsinskall, salt og pepper.
- 3Løft forsiktig skinnet fra kalkunbrystet og gni halvparten av det krydrede smøret direkte på brystet. Gni resten av det krydrede smøret på skinnet. Krydre kalkunbrystet rikelig med salt og pepper.
- 4Fordel grønnsakene i bunnen av en stekeplate som er akkurat stor nok til å romme kalkunen. Legg kjøttet med brystsiden opp i fatet. Stek i omtrent 2 timer, eller til en steketermometer som settes inn i den tykkeste delen av brystet, viser 70 grader Celsius. Overfør kalkunen til en skjærefjøl og dekk løst med aluminiumsfolie i 20 minutter.
- 5Kok's notat: Brysttemperaturen vil fortsette å stige mens den hviler.
- 6Skjær opp kalkunbrystet og server med stekesjyen. Sett til side rester til ovnsbakte kalkunsandwicher.