Caesarsalat med hjemmelaget dressing

Caesarsalat med hjemmelaget dressing

Lær hvordan du lager en deilig caesar salad med hjemmelaget dressing. En perfekt forrett eller lett måltid for sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 egg, forsiktig kokt (hvis ønskelig), deretter skilt og eggeplommene tatt ut (se Kok’s notat)
  • 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 2 til 3 dråper Worcestershire-saus
  • 2 fileter uten bein av ansjos, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 kopp olivenolje, rapsolje eller tilsvarende lett salatolje
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1/4 fransk baguette
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 1/2 kopp revet Parmesan
  • 2 teskjeer ferske timianblader
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 2 store hodesalat, romaine
  • 1/3 kopp revet Parmesan

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  3. 3Til Caesar-dressingen: Pisk eggeplommene i en stor blandebolle. Tilsett sitronsaft, Worcestershire-saus, ansjos og hvitløk, og visp for å blande. Hell langsomt i olivenoljen mens du visper, til blandingen emulsifiserer. Krydre med salt og pepper. Dekk til og sett i kjøleskapet til den skal brukes.
  4. 4Til krutongene: Skjær baguetten i skrå snitt for å lage tynne, ovale skiver ca. 0,5 cm tykke. Fordel skivene jevnt på et stort bakepapirkledd stekebrett. Pensle brødet med olivenolje og dryss over parmesan og timian. Krydre med salt og pepper. Stek til parmesanen er smeltet og krutongene er gyldne rundt kantene, ca. 5 til 7 minutter. Ta ut av ovnen og la avkjøle. Oppbevar i en lufttett beholder hvis de ikke skal brukes med en gang.
  5. 5Til salaten: Fjern kjernen fra romaine-salatbladene og trim den øverste 1/2 tomme av bladene. Føn ut bladene på et serveringsfat (eller hakk dem i 1,5 cm biter hvis du foretrekker det). Strø parmesan over salaten og hell dressingen over. Topp med 2 til 3 krutonger per tallerken og server.