
Forbannede hete paprika
oppskrifter med damn hot peppers for de som liker sterke smaker. lær hvordan du bruker chili i ulike retter og skaper intense smaksopplevelser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 2. 7 grønne paprika, delt i to, frø fjernet, og kuttet i 2,5 cm store biter
- 3. 450 gram jalapeños, skåret i 3 mm tykke skiver
- 4. Grå salt
- 5. 1,6 kg (56 gram) knuste tomater eller 7 kopper fersk tomatconcasse (skrelte, frøfjernede og hakkede tomater)
- 6. Liten bunt basilikumblader
- 7. 1/4 kopp rødvinseddik
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp oljen i en veldig stor gryte. Tilsett paprika, og la det surre i 2 til 3 minutter. Tilsett jalapeños og salt etter smak. Kok på middels høy varme i omtrent 20 minutter, eller til paprikaen har blitt myk og delvis mør. Det vil fortsatt være noe væske igjen i gryten.
- 22. Tilsett tomatene og basilikumbladene. Senk varmen og la det småkoke i ca. 30 minutter, til paprikaen er mør. Smak til med mer salt om nødvendig. Ta av varmen.
- 33. Hvis du skal konservere, tilsett eddiken, hell det på konserveringsglass, og følg produsentens instruksjoner for prosessering. Eller oppbevar i kjøleskapet i opptil 4 dager.



