Forbannede hete paprika

Forbannede hete paprika

oppskrifter med damn hot peppers for de som liker sterke smaker. lær hvordan du bruker chili i ulike retter og skaper intense smaksopplevelser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 2. 7 grønne paprika, delt i to, frø fjernet, og kuttet i 2,5 cm store biter
  • 3. 450 gram jalapeños, skåret i 3 mm tykke skiver
  • 4. Grå salt
  • 5. 1,6 kg (56 gram) knuste tomater eller 7 kopper fersk tomatconcasse (skrelte, frøfjernede og hakkede tomater)
  • 6. Liten bunt basilikumblader
  • 7. 1/4 kopp rødvinseddik

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp oljen i en veldig stor gryte. Tilsett paprika, og la det surre i 2 til 3 minutter. Tilsett jalapeños og salt etter smak. Kok på middels høy varme i omtrent 20 minutter, eller til paprikaen har blitt myk og delvis mør. Det vil fortsatt være noe væske igjen i gryten.
  2. 22. Tilsett tomatene og basilikumbladene. Senk varmen og la det småkoke i ca. 30 minutter, til paprikaen er mør. Smak til med mer salt om nødvendig. Ta av varmen.
  3. 33. Hvis du skal konservere, tilsett eddiken, hell det på konserveringsglass, og følg produsentens instruksjoner for prosessering. Eller oppbevar i kjøleskapet i opptil 4 dager.