
Kylling- og salatwraps
Lær hvordan du lager deilige kylling- og salat-wraps med friske ingredienser. Perfekt for en lett og smakfull forrett eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 6 store tørkede kinesiske sopp
- En skvett ekstra virgin olivenolje
- 1/2 stor løk, skrelt og finhakket
- 900 gram magert kyllingkjøtt, karbonadedeig
- 3 ss mirin eller hvitvin
- 1 ss sesamolje
- 1 ss sesamfrø
- 1 ss østerssaus
- 1 ss lys soyasaus
- Én boks à 227 gram vannkastanjer, hakket
- 1 hvitløkfedd, skrelt og knust
- 6 vårløk (scallions), hakket
- 2–3 ss plommesaus
- 2–3 hoder radicchio, blader atskilt
Fremgangsmåte
- 1Bløtlegg de kinesiske soppene i varmt vann til de er myke, ca. 5 minutter. Finhakk dem deretter.
- 2Varm opp olivenoljen i en stor non-stick panne og stek løken i noen minutter. Tilsett soppen og stek i ytterligere 2 minutter. Tilsett kyllingkjøttet og stek i 4 til 6 minutter, mens du blander kjøttet med de andre ingrediensene underveis, slik at det brytes opp i små biter.
- 3Tilsett mirin eller vin, etterfulgt av sesamolje, sesamfrø, østerssaus, soyasaus, vannkastanjer og hvitløk. La det koke i noen minutter og la blandingen karamellisere seg.
- 4Tilsett vårløken og fjern fra varmen.
- 5Smør litt plommesaus på innsiden av hver radicchio-blad. Topp deretter med en skje av kyllingblandingen.
- 6En seer eller gjest på programmet, som kanskje ikke er en profesjonell kokk, har levert denne oppskriften.
- 7Kjøkkenet på Food Network har ikke testet denne oppskriften, og vi kan derfor ikke garantere resultatet.