
Sitronkaker
Lær hvordan du lager deilige lemon squares med denne enkle oppskriften. Perfekt dessert for sommeren eller helgen. Enkelt, raskt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 5 kopper mel
- 2 ½ kopper smør, romtemperert
- 1 ¼ kopper melis, pluss mer til å strø over
- 6 kopper sukker
- 14 spiseskjeer sitronsaft
- 14 teskjeer revet sitronskall
- 3 teskjeer bakepulver
- 1 ½ teskje salt
- 12 egg
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: 23 x 33 cm bakeform
- 2Forvarm ovnen til 175 °C. Kled en ugreiet 23 x 33 cm bakeform med aluminiumsfolie.
- 3Bland mel, smør og melis. Trykk blandingen ned i den forberedte formen, og bygg opp kanter på 2,5 cm. Stek i 20 minutter.
- 4Pisk melis, sitronsaft, sitronzest, bakepulver, salt og egg til det er lyst og luftig, ca. 3 minutter. Hell over den stekte bunnen. Stek til det ikke er noen merker når du trykker på det, ca. 25 minutter. La det avkjøle helt, og dryss over melis. Skjær i 10 x 10 cm firkanter og nyt!