Sitronkaker

Sitronkaker

Lær hvordan du lager deilige lemon squares med denne enkle oppskriften. Perfekt dessert for sommeren eller helgen. Enkelt, raskt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 5 kopper mel
  • 2 ½ kopper smør, romtemperert
  • 1 ¼ kopper melis, pluss mer til å strø over
  • 6 kopper sukker
  • 14 spiseskjeer sitronsaft
  • 14 teskjeer revet sitronskall
  • 3 teskjeer bakepulver
  • 1 ½ teskje salt
  • 12 egg

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: 23 x 33 cm bakeform
  2. 2Forvarm ovnen til 175 °C. Kled en ugreiet 23 x 33 cm bakeform med aluminiumsfolie.
  3. 3Bland mel, smør og melis. Trykk blandingen ned i den forberedte formen, og bygg opp kanter på 2,5 cm. Stek i 20 minutter.
  4. 4Pisk melis, sitronsaft, sitronzest, bakepulver, salt og egg til det er lyst og luftig, ca. 3 minutter. Hell over den stekte bunnen. Stek til det ikke er noen merker når du trykker på det, ca. 25 minutter. La det avkjøle helt, og dryss over melis. Skjær i 10 x 10 cm firkanter og nyt!