
Enkelt hjemmelaget sjokoladesaus
oppskrift på enkel og rask sjokoladesaus du kan lage hjemme. perfekt til desserter, iskrem og kaker. enkel å lage for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1/4 kopp hvitt sukker
- 1 1/2 spiseskjeer allsidig mel
- 1/2 kopp usøtet kakaopulver
- 1 1/4 kopper melk
- 2 spiseskjeer smør
- 1 liten klype salt
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt, eller mer etter smak
Fremgangsmåte
- 1Ha sukker, mel og kakaopulver i en bolle. Visp sammen for å fjerne klumper.
- 2Varm melk, smør og vaniljeekstrakt i en kjele over middels varme til smøret smelter.
- 3Visp de tørre ingrediensene inn i melken litt etter litt. Øk varmen til medium-høy til blandingen begynner å småkoke. Kok, under konstant omrøring, i 6 minutter. Etter 6 minutter, slå av varmen. Visp inn en klype salt.
- 4Hell den varme blandingen over iskremen eller oppbevar den i lufttette beholdere i kjøleskapet.