
Hvit sjokoladekremkake
oppskrift på hvitsjokolade kremkake – en søt og kremet dessert som er perfekt til spesielle anledninger. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 3 (1 unse) kvadrater hvit sjokolade, hakket
- 2 1/4 kopper hvetemel
- 1 1/2 kopper hvitt sukker
- 2 1/4 teskjeer bakepulver
- 1/2 teskje salt
- 1 2/3 kopper kremfløte
- 3 egg
- 1 teskje mandelessens
- 3 (1 unse) kvadrater hvit sjokolade, hakket
- 3 1/2 kopper melis (konfektørsukker)
- 1/4 kopp smør, myknet
- 4 spiseskjeer vann
- 1/2 teskje mandelessens
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør og mel to runde kakeformer på 8 eller 9 tommer.
- 2I et dobbelkoker, over lett småkokende vann, smelt 85 gram hvit sjokolade, rør av og til til den er helt smeltet; sett til side og la den avkjøles til lunken. I en liten bolle, bland mel, sukker, bakepulver og salt; sett til side. I en stor, avkjølt bolle, pisk kremfløte til stive topper dannes; sett til side.
- 3I en stor bolle, pisk eggene i ca. 5 minutter, eller til de er lyse og har en sitronfarge. Rør inn 1 teskje mandel ekstrakt og den smeltede hvite sjokoladen. Vend inn den piskede kremen. Vend inn melblandingen, ca. 1/2 kopp av gangen. Hell røren i de forberedte formene.
- 4Stek i den forvarmede ovnen i 35 til 40 minutter, eller til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren. La kaken avkjøles i formen i 10 minutter, før den snus ut på en avkjølingsrist og avkjøles helt.
- 5For å lage hvit sjokoladeglasur: I en stor bolle, varm opp 85 gram hvit bakechokolade over lav varme, rør av og til til den er smeltet; avkjøl til lunken. I en middels stor bolle, på middels hastighet, bland den smeltede hvite sjokoladen, melis, smør, vann og 1/2 teskje mandel ekstrakt. Pisk til glatt og jevnt spredbart.