Caprese-salat

Caprese-salat

Lær hvordan du lager en klassisk caprese salat med ferske tomater, mozzarella og basilikum. Perfekt for en lett forrett eller sommermåltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 modne tomater, ripet av vin
  • 1/2 pint cherrytomater
  • 1/2 bunt fersk basilikum, blader revet for hånd
  • 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • Havsalt og nykvernet svart pepper
  • 3 baller buffalo mozzarella

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Del de store tomatene i 6 eller 8 båter, og del cherrytomatene i to, og legg dem i en bolle. Tilsett basilikumbladene, olivenoljen, salt og pepper etter smak. Bland forsiktig alt sammen med hånden, og klem litt på tomatene for å frigjøre noe av saften. Skjær mozzarellaen i bitestore biter og legg dem i bollen med tomatene. Vend forsiktig for å blande alt godt, og server umiddelbart.