
Tzatziki
Lær hvordan du lager en autentisk tzaziki med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør til grillmat, pita eller som dip.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 kopper naturell, fullfett yoghurt (høy kvalitet, uten geler og fortykningsmidler)
- 2 teskjeer most hvitløk av høy kvalitet, veldig fersk
- 1 teskje havsalt
- 2 agurker, skrellet, frøet og revet på store hull av rivjern
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 2 teskjeer olivenolje
- Friske mynteblader til pynt
Fremgangsmåte
- 1Sil yoghurt i en sil med osteklede i én time for å fjerne noe av vannet. I en bolle blander du yoghurten, hvitløk og 1/2 teskje salt. Strø resten av 1/2 teskje salt over den revne agurken og la den renne av i 10 til 15 minutter for å trekke ut overflødig vann. Tilsett den avrente agurken i yoghurten sammen med pepper, og rør godt. Dekk til og sett i kjøleskapet til det er avkjølt, ca. 1 time. Drypp over olivenolje og pynt med mynteblader. Server med pitabrød i trekanter eller grillet fisk.