Høst "Datenes" nattbrød

Høst "Datenes" nattbrød

Lær hvordan du lager en deilig høstinspirert kveldbrød perfekt for romantiske dater. En enkel oppskrift som passer for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper hakkede, utkjernede dadler
  • 2. 2 kopper hvetemel (pluss mer til formen)
  • 3. 2 teskjeer bakepulver
  • 4. 1/2 teskje natron
  • 5. 2 teskjeer gresskarpietspice
  • 6. 1/4 teskje fint salt
  • 7. 6 spiseskjeer usaltet smør (pluss mer til formen)
  • 8. 3/4 kopp mørkebrunt sukker, pakket
  • 9. 2 store egg
  • 10. 1/2 kopp rømme
  • 11. 2 spiseskjeer mørk rom eller brandy
  • 12. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 13. 1/4 kopp melk
  • 14. 1 kopp grovhakkede, ristet valnøtter

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør og mel en 21 x 11 cm (8 1/2 x 4 1/2 tommer) brødform og legg bakepapir i bunnen. Kok opp 1/2 kopp vann i en liten kjele. Tilsett dadlene og sett til side til de er avkjølt. Sil av vannet.
  2. 22. Sikt sammen mel, bakepulver, natron, krydderkrydder (pumpkin pie spice) og salt på et stykke bakepapir. Sett til side.
  3. 33. I en kjøkkenmaskin utstyrt med flatpisker, pisk smør og brunt sukker på høy hastighet til det er luftig, ca. 2 minutter. Tilsett eggene og rømme, og pisk til det er godt blandet, og skrap ned i bollen. Tilsett rom og vanilje, og pisk igjen for å blande. Tilsett melet i omganger på lav hastighet, bare til det er akkurat blandet. Hell i melken, øk hastigheten til middels, og pisk til det er glatt, ca. 15 sekunder. Rør inn de avkjølte dadlene og nøttene, og bland forsiktig til alt er jevnt fordelt.
  4. 44. Hell røren i den forberedte formen. Stek i ovnen til en kakepinne kommer ut ren, ca. 50–60 minutter. La kaken avkjøle i formen på en rist i 15 minutter, før den forsiktig tas ut av formen og avkjøles helt før den skjæres i skiver.