
Høst "Datenes" nattbrød
Lær hvordan du lager en deilig høstinspirert kveldbrød perfekt for romantiske dater. En enkel oppskrift som passer for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper hakkede, utkjernede dadler
- 2. 2 kopper hvetemel (pluss mer til formen)
- 3. 2 teskjeer bakepulver
- 4. 1/2 teskje natron
- 5. 2 teskjeer gresskarpietspice
- 6. 1/4 teskje fint salt
- 7. 6 spiseskjeer usaltet smør (pluss mer til formen)
- 8. 3/4 kopp mørkebrunt sukker, pakket
- 9. 2 store egg
- 10. 1/2 kopp rømme
- 11. 2 spiseskjeer mørk rom eller brandy
- 12. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 13. 1/4 kopp melk
- 14. 1 kopp grovhakkede, ristet valnøtter
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør og mel en 21 x 11 cm (8 1/2 x 4 1/2 tommer) brødform og legg bakepapir i bunnen. Kok opp 1/2 kopp vann i en liten kjele. Tilsett dadlene og sett til side til de er avkjølt. Sil av vannet.
- 22. Sikt sammen mel, bakepulver, natron, krydderkrydder (pumpkin pie spice) og salt på et stykke bakepapir. Sett til side.
- 33. I en kjøkkenmaskin utstyrt med flatpisker, pisk smør og brunt sukker på høy hastighet til det er luftig, ca. 2 minutter. Tilsett eggene og rømme, og pisk til det er godt blandet, og skrap ned i bollen. Tilsett rom og vanilje, og pisk igjen for å blande. Tilsett melet i omganger på lav hastighet, bare til det er akkurat blandet. Hell i melken, øk hastigheten til middels, og pisk til det er glatt, ca. 15 sekunder. Rør inn de avkjølte dadlene og nøttene, og bland forsiktig til alt er jevnt fordelt.
- 44. Hell røren i den forberedte formen. Stek i ovnen til en kakepinne kommer ut ren, ca. 50–60 minutter. La kaken avkjøle i formen på en rist i 15 minutter, før den forsiktig tas ut av formen og avkjøles helt før den skjæres i skiver.