Parmesan-kyllingpinner

Parmesan-kyllingpinner

Lær hvordan du lager deilige parmesan chicken sticks, perfekte som snacks eller forrett. En enkel oppskrift for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 1/2 pund skinnfrie, benfrie kyllingbryst (3 til 4)
  • 1 kopp mel
  • 1 teskje kosher-salt
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 2 ekstra store egg
  • 1 kopp krydret brødsmuler
  • 1/2 kopp revet Parmesanost
  • Usaltet smør
  • God olivenolje
  • Bambuspinner (15–25 cm lange) eller ispinner

Fremgangsmåte

  1. 1Leg kyllingbrystene på et skjærebrett og skjær hver diagonalt i 4 eller 5 store strimler.
  2. 2Bland mel, salt og pepper på en middagstallerken. Pisk eggene med 1 spiseskje vann på en annen tallerken. Bland brødsmuler og Parmesan på en tredje tallerken. Vend kyllingbrystene i melblandingen på begge sider, dypp dem deretter i eggeblandingen, og rull dem i brødsmuleblandingen, og trykk lett for å dekke.
  3. 3Varm opp 1 spiseskje smør og 1 spiseskje olivenolje i en stor stekepanne, og stek kyllingstrimlene på middels lav varme i ca. 3 minutter på hver side, til de er akkurat gjennomstekt. Ikke overfyll pannen. Tilsett mer smør og olje, og stek resten av kyllingbrystene. Server hver stripe på en spyd eller pinne.
  4. 4Du kan holde kyllingbrystene varme i omtrent 15 minutter på et stekebrett i en forvarmet ovn på 200 grader Fahrenheit.