Gujarati-poteter med cashewnøtter

Gujarati-poteter med cashewnøtter

Lær hvordan du lager smakfulle gujarati poteter med cashewnøtter. Enkel oppskrift som passer til hele familien. Perfekt for en smakfull hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp vegetabilsk olje til dypsteking, pluss 1 spiseskje
  • 1 pund poteter, skrelte og kuttet i båter
  • 1/2 teskje malt gurkemeie
  • 1/2 teskje rød chilipulver
  • 1 teskje sukker
  • 3/4 teskje tørket mangopulver*
  • 1 teskje malt spisskummen
  • Koshersalt
  • 2 spiseskjeer cashewnøtter
  • 1 spiseskje sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp 1 kopp olje i en dyp, tykkbunnet stekepanne til en brødsmule freser og blir brun når den slippes i.
  2. 2Når oljen er varm, tilsett potetene, og stek på middels varme i 5 til 7 minutter, eller til de akkurat er møre. Tilsett gurkemeie, chilipulver, sukker, tørket mangopulver, spisskummen og salt etter smak i pannen. Skru opp varmen og fortsett å steke i 3 til 4 minutter, eller til potetene er sprø og gyldenbrune. Ta potetene opp av pannen med en hullsleiv og legg dem til avrenning på et brett dekket med kjøkkenpapir.
  3. 3I mellomtiden, i en separat stekepanne, varm opp 1 spiseskje olje på middels varme, tilsett cashewnøtter og stek i 1 til 2 minutter, eller til de er gyldne. Tilsett sesamfrø og stek i ytterligere ett minutt, eller til sesamfrøene er gyldne.
  4. 4For å servere retten, legg potetene i et serveringsfat. Hell over de stekte nøttene og frøene, og rør godt slik at potetene blir dekket. Server umiddelbart.