
Kalvekjeks på silkemyk aubergine
Lær hvordan du lager deilige okseekaker servert på silkemyk aubergine. En smakfull og enkel rett som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 spiseskjeer olivenolje, delt
- 680 gram aubergine, skåret i 2,5 cm terninger
- 1 spiseskje tomatpuré
- 1 teskje sukker
- 1/2 kopp vann
- 1 spiseskje rødvinseddik
- 3 store vårløk, renset og finhakket (ca. 2/3 kopp), delt
- 680 gram karbonadedeig av kalv
- 2 spiseskjeer hakket dill
- Allsidig mel til å vende kjøttet i
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 3 spiseskjeer olje i en tung 12-tommers panne over middels varme til den skinner, deretter kok auberginen med 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper, og rør av og til, til den er brunet, omtrent 5 minutter. Rør sammen tomatpuré, sukker, vann og eddik, og tilsett dette i auberginen sammen med 1/3 kopp hakkede vårløk. La det småkoke, dekket, over middels varme til auberginen er mør, ca. 12 minutter. Mens auberginen småkoker, bland forsiktig sammen kalv, dill, resten av vårløken (1/3 kopp), 3/4 teskje salt og 1/2 teskje pepper i en stor bolle. Form blandingen til fire kaker på ca. 4 tommer hver. Varm opp de resterende 3 spiseskjeene olje i en non-stick panne på 12 tommer over middels varme til den er varm. Vend kalvkakene i mel, og rist av overflødig mel, før de stekes, snu en gang, til de er gyldne, totalt 8 til 12 minutter for medium. Fordel auberginen på fire tallerkener og legg kalvkakene oppå.




