Kalvekjeks på silkemyk aubergine

Kalvekjeks på silkemyk aubergine

Lær hvordan du lager deilige okseekaker servert på silkemyk aubergine. En smakfull og enkel rett som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 6 spiseskjeer olivenolje, delt
  • 680 gram aubergine, skåret i 2,5 cm terninger
  • 1 spiseskje tomatpuré
  • 1 teskje sukker
  • 1/2 kopp vann
  • 1 spiseskje rødvinseddik
  • 3 store vårløk, renset og finhakket (ca. 2/3 kopp), delt
  • 680 gram karbonadedeig av kalv
  • 2 spiseskjeer hakket dill
  • Allsidig mel til å vende kjøttet i

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp 3 spiseskjeer olje i en tung 12-tommers panne over middels varme til den skinner, deretter kok auberginen med 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper, og rør av og til, til den er brunet, omtrent 5 minutter. Rør sammen tomatpuré, sukker, vann og eddik, og tilsett dette i auberginen sammen med 1/3 kopp hakkede vårløk. La det småkoke, dekket, over middels varme til auberginen er mør, ca. 12 minutter. Mens auberginen småkoker, bland forsiktig sammen kalv, dill, resten av vårløken (1/3 kopp), 3/4 teskje salt og 1/2 teskje pepper i en stor bolle. Form blandingen til fire kaker på ca. 4 tommer hver. Varm opp de resterende 3 spiseskjeene olje i en non-stick panne på 12 tommer over middels varme til den er varm. Vend kalvkakene i mel, og rist av overflødig mel, før de stekes, snu en gang, til de er gyldne, totalt 8 til 12 minutter for medium. Fordel auberginen på fire tallerkener og legg kalvkakene oppå.