Laks bakt i filodeig med varm potetsalat

Laks bakt i filodeig med varm potetsalat

oppskrift på deilig laks bakt i filodeig servert med varm potetsalat. perfekt for en smakfull hovedrett som imponerer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Olivenolje
  • 3/4 kopp søt svensk sennep, delt
  • 1/2 kopp fersk dill, hakket, delt
  • 4 (4-ounce) laksefileter, midtskåret (16 ounces)
  • Havsalt
  • Nykvernet svart pepper
  • 1/4 pund usaltet smør, smeltet
  • 3 lag med filodeig
  • 1 spiseskje karvefrø, ristet
  • 1 purre, bare den hvite delen, skåret i ringer
  • 1 pund fingerling-poteter, ovnsbakt
  • 1 kopp crème fraîche
  • 2 spiseskjeer tørkede currants
  • 1 bunt mesclun-salat
  • 1 unse lakse-egg

Fremgangsmåte

  1. 1Bland sammen 2 spiseskjeer hver av olivenolje, søt sennep og dill. Pensle blandingen på laksefiletene; krydre med salt og pepper. Forvarm ovnen til 175°C, og pensle et bakepapirkledd stekebrett med litt smør. Rull ut filodeigen og legg et ark flatt på en arbeidsflate. Pensle arket med smør, og dryss over litt karve og dill. Gjenta med to nye ark filodeig, og legg dem oppå hverandre. Med en skarp kniv eller pizzaskjærer, fjern 10 cm av sidene på arkene for å danne et kvadrat. Skjær deretter i kryss for å lage fire jevne kvadrater. Overfør kvadratene til bakepapiret. Legg et stykke laks i midten av hvert kvadrat, og brett opp hjørnene. Mens du jobber, hold filodeigen dekket med et fuktig, men ikke vått, kjøkkenhåndkle for å forhindre at den tørker ut. Pensle deigen lett med smør, og stek i 25 minutter eller til fisken er ugjennomsiktig.
  2. 2I mellomtiden, forbered potetene. Smør en sautépanne med olivenolje og kok opp vårløken til den er gjennomsiktig. Del de ovnsbakte potetene i to på langs, og legg dem med snittflaten ned i pannen for å gi dem farge. Tilsett crème fraîche, resten av sennepen, dill og currants. Kok på lav varme til det er gjennomvarmt, ca. 5 minutter.
  3. 3Til servering: Fordel potetblandingen i fire flate boller, og legg en håndfull grønne blader oppå, etterfulgt av laksefilodeigen. Pynt med lakse- eller kaviar, og server umiddelbart.