Pat's kylling med fersken og jalapeños

Pat's kylling med fersken og jalapeños

Lær hvordan du lager en spennende hovedrett med kylling, ferske fersken og krydrede jalapenos. Perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 hele kyllingbryst med skinn og bein (ca. 900 gram totalt), delt i to
  • 2. 1 spiseskje olivenolje
  • 3. 3 faste, modne fersken, delt i fire
  • 4. 3 mellomstore løk, delt i fire på langs
  • 5. 6 jalapeñochili, delt i fire på langs og frø fjernet (bruk hansker)
  • 6. 6 store hvitløksfedd
  • 7. 1 sitron, delt i fire
  • 8. Tilbehør: basmatiris

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 230 °C. Krydre kyllingbrystene med salt og pepper, og legg dem med skinnsiden opp i en stekeform som er 45 x 28 cm. Drypp kyllingen med olje og stek i 20 minutter. Fordel fersken, løk, jalapeños, hvitløk og sitron over og rundt kyllingen. Senk temperaturen til 190 °C og stek kyllingen, dekket med folie, i ytterligere 30 minutter. Fjern folien og stek kyllingen videre, og pensle av og til med stekejuicen, til fersken og løk er møre, ca. 30 minutter til. Overfør kyllingen til et serveringsfat, og øs litt av stekejuicen over. Server kyllingen med ris.
  2. 22. Forvarm ovnen til 230 °C.
  3. 33. Krydre kyllingbrystene med salt og pepper, og legg dem med skinnsiden opp i en stekeform som er 45 x 28 cm. Drypp kyllingen med olje og stek i 20 minutter. Fordel fersken, løk, jalapeños, hvitløk og sitron over og rundt kyllingen.
  4. 44. Senk temperaturen til 190 °C og stek kyllingen, dekket med folie, i ytterligere 30 minutter. Fjern folien og stek kyllingen videre, og pensle av og til med stekejuicen, til fersken og løk er møre, ca. 30 minutter til. Overfør kyllingen til et serveringsfat, og øs litt av stekejuicen over.
  5. 55. Server kyllingen med ris.