
Marinert kalamarsalat med liguriske oliven, selleriblader og chili
Oppdag en frisk og smakfull calamarisalat med marinering, liguriske oliven, selleriblader og chili. Perfekt for sommermenyen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 pund renset småblekksprut
- 2 spiseskjeer ren olivenolje
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 serranoskruer, frøet og finhakket
- 1/3 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 2 spiseskjeer sherryeddik
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 2 spiseskjeer grovhakkede selleriblader
- 2 spiseskjeer grovhakket fersk flattbladpersille
- 12 oliven fra Liguria, uten stein og delt i to
Fremgangsmåte
- 1Skjær blekksprutkroppene i tynne skiver og del tentaklene i to.
- 2Bland sammen den rene olivenoljen og hvitløk i en stor stekepanne og kok opp, mens du rører, over middels høy varme til det blir gyllent. Tilsett chili og blekksprut, og kok under konstant omrøring i 1 minutt.
- 3Overfør blekkspruten til en bolle og bland med extra virgin olivenolje og eddik. Krydre med salt og pepper. Mariner blekkspruten i kjøleskapet i minst 1 time eller opptil 3 timer.
- 4Ta blekkspruten ut av kjøleskapet 30 minutter før servering. Tilsett selleriblad, persille og oliven, og bland for å kombinere. Krydre med salt og pepper. Fordel på tallerkener og server.