Marinert kalamarsalat med liguriske oliven, selleriblader og chili

Marinert kalamarsalat med liguriske oliven, selleriblader og chili

Oppdag en frisk og smakfull calamarisalat med marinering, liguriske oliven, selleriblader og chili. Perfekt for sommermenyen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 pund renset småblekksprut
  • 2 spiseskjeer ren olivenolje
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 serranoskruer, frøet og finhakket
  • 1/3 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 2 spiseskjeer sherryeddik
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 2 spiseskjeer grovhakkede selleriblader
  • 2 spiseskjeer grovhakket fersk flattbladpersille
  • 12 oliven fra Liguria, uten stein og delt i to

Fremgangsmåte

  1. 1Skjær blekksprutkroppene i tynne skiver og del tentaklene i to.
  2. 2Bland sammen den rene olivenoljen og hvitløk i en stor stekepanne og kok opp, mens du rører, over middels høy varme til det blir gyllent. Tilsett chili og blekksprut, og kok under konstant omrøring i 1 minutt.
  3. 3Overfør blekkspruten til en bolle og bland med extra virgin olivenolje og eddik. Krydre med salt og pepper. Mariner blekkspruten i kjøleskapet i minst 1 time eller opptil 3 timer.
  4. 4Ta blekkspruten ut av kjøleskapet 30 minutter før servering. Tilsett selleriblad, persille og oliven, og bland for å kombinere. Krydre med salt og pepper. Fordel på tallerkener og server.