Rocky Road-brødterte med marshmallowsaus

Rocky Road-brødterte med marshmallowsaus

oppskrift på en luksuriøs rocky road bread pudding med søt marshmallow saus. perfekt som dessert for enhver anledning. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 brød brioche, skåret i store terninger
  • 8 store eggeplommer
  • 8 store egg
  • 1 ½ kopper sukker
  • 2 kvart melk
  • 1 stang usaltet smør, smeltet
  • 2 spiseskjeer brandy
  • 170 gram bittersøt sjokolade, smeltet
  • 115 gram bittersøt sjokolade, hakket
  • 450 gram marshmallows
  • 57 gram pecannøtter, ristet

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2Smør en 20x20 cm bakeform.
  3. 3For å lage brødpuddingen: Legg brioche i en stor bolle. I en middels stor bolle, visp egg, eggeplommer og sukker til det er godt blandet. Tilsett melk, smør, brandy og smeltet sjokolade, og visp til det er jevnt fordelt. Hell blandingen over den oppkuttede briocheen og la den hvile i 5 minutter. Tilsett hakket sjokolade, en fjerdedel av marshmallowsene og ristet pekannøtt, og rør forsiktig for å blande. Hell blandingen i den smurte formen og dekk med aluminiumsfolie. Sett formen i en stor langpanne og plasser den i ovnen. Hell varmt vann i langpannen til det når halvparten av høyden på formen. Stek i 30 minutter. Fjern folien og stek i ytterligere 15 minutter, eller til en kakepinne eller kniv som settes inn kommer ut ren.
  4. 4For å lage marshmallow-sausen: Ha 1/4 kopp vann i en liten kjele, kok opp og tilsett resten av marshmallowsene. Rør konstant til de er smeltet. For å servere, skjær en 1,5 cm stor firkant av brødpuddingen og pynt med litt saus. Server umiddelbart.