
Røkt and med kamskjellsalat og sherrydressing
oppskrift på en delikat salat med røkt and, kamskjell og en frisk sherry vinaigrette, perfekt som forrett for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 unse hvitvin
- 3 unse sherryeddik
- 2 unse olivenolje
- Salt og pepper
- 1/2 kopp kulturmelk
- 1 egg
- Vegetabilsk olje, etter behov
- 2 unse purre, renset og skåret i strimler
- Mel, etter behov
- 2 fedd hvitløk, ristet og finhakket
- 1 teskje finhakkede sjalottløk
- En klype knust svart pepper
- 1/2 kopp sherryeddik
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 bunt vannløk
- 2 skinn- og benfrie andebryst
- 3 unse ferske kamskjell
- 1 unse pekannøtter, ristet og grovhakket
- 2 unse cheddarost, skåret i båter
Fremgangsmåte
- 1Lag vinaigrettedressingen ved å vispe sammen alle ingrediensene, og sett den i kjøleskapet til den skal brukes.
- 2Forbered de stekte purrevedene ved å blande kulturmelk og egg i en liten bolle. Fyll en stor gryte halvfull med vegetabilsk olje og varm opp til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Dypp purrevedene i blandingen, deretter vend dem i melet, og rist av overflødig. Friter purrevedene til de er sprø og gyldne. La dem renne av på tørkepapir og hold dem varme til de skal brukes.
- 3Forbered en komfyrrøker.
- 4Lag marinaden ved å blande ingrediensene i en stor bolle. Del opp i to små boller. Legg andebrystet i den ene bollen, og vend det godt slik at det dekkes jevnt. Mariner i 5 minutter.
- 5Plasser andebrystet i en røker i 5 minutter. Ta det ut og sett til side.
- 6Gni kamskjellene inn med marinaden fra den andre bollen. Forvarm grillen. Grill andebrystet i 10 minutter, og snu det jevnlig for å få jevn steking. Legg kamskjellene på grillen de siste 3 minuttene av steketiden.
- 7Plasser den rensede og stilkede vannkressen i en bolle og vend den med 3/4 av dressingen. Smak til med salt og pepper.
- 8Form vannkressen i en høyde midt på en avkjølt salatfat. Skjær andebrystet i skiver og legg det oppå kresshøyden. Plasser tre grillede kamskjell i en trekantet form ved foten av høyden. Pynt salaten med ristede pekannøtter og ostebiter, og topp med de stekte purrevedene.