Røkt and med kamskjellsalat og sherrydressing

Røkt and med kamskjellsalat og sherrydressing

oppskrift på en delikat salat med røkt and, kamskjell og en frisk sherry vinaigrette, perfekt som forrett for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 unse hvitvin
  • 3 unse sherryeddik
  • 2 unse olivenolje
  • Salt og pepper
  • 1/2 kopp kulturmelk
  • 1 egg
  • Vegetabilsk olje, etter behov
  • 2 unse purre, renset og skåret i strimler
  • Mel, etter behov
  • 2 fedd hvitløk, ristet og finhakket
  • 1 teskje finhakkede sjalottløk
  • En klype knust svart pepper
  • 1/2 kopp sherryeddik
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2 bunt vannløk
  • 2 skinn- og benfrie andebryst
  • 3 unse ferske kamskjell
  • 1 unse pekannøtter, ristet og grovhakket
  • 2 unse cheddarost, skåret i båter

Fremgangsmåte

  1. 1Lag vinaigrettedressingen ved å vispe sammen alle ingrediensene, og sett den i kjøleskapet til den skal brukes.
  2. 2Forbered de stekte purrevedene ved å blande kulturmelk og egg i en liten bolle. Fyll en stor gryte halvfull med vegetabilsk olje og varm opp til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Dypp purrevedene i blandingen, deretter vend dem i melet, og rist av overflødig. Friter purrevedene til de er sprø og gyldne. La dem renne av på tørkepapir og hold dem varme til de skal brukes.
  3. 3Forbered en komfyrrøker.
  4. 4Lag marinaden ved å blande ingrediensene i en stor bolle. Del opp i to små boller. Legg andebrystet i den ene bollen, og vend det godt slik at det dekkes jevnt. Mariner i 5 minutter.
  5. 5Plasser andebrystet i en røker i 5 minutter. Ta det ut og sett til side.
  6. 6Gni kamskjellene inn med marinaden fra den andre bollen. Forvarm grillen. Grill andebrystet i 10 minutter, og snu det jevnlig for å få jevn steking. Legg kamskjellene på grillen de siste 3 minuttene av steketiden.
  7. 7Plasser den rensede og stilkede vannkressen i en bolle og vend den med 3/4 av dressingen. Smak til med salt og pepper.
  8. 8Form vannkressen i en høyde midt på en avkjølt salatfat. Skjær andebrystet i skiver og legg det oppå kresshøyden. Plasser tre grillede kamskjell i en trekantet form ved foten av høyden. Pynt salaten med ristede pekannøtter og ostebiter, og topp med de stekte purrevedene.