Mommas sunne kjøttkake

Mommas sunne kjøttkake

oppskrift på momma's healthy meatloaf, en næringsrik og smakfull rett som er enkel å lage. perfekt for en sunn middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Koking spray
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 grønn paprika, hakket
  • 1/2 kopp hakket søt løk
  • 1/2 teskje finhakket hvitløk
  • 1 pund ekstra magert (95 %) kjøttdeig av storfe
  • 1 kopp fullkornsbrødsmuler
  • 2 store egg
  • 3/4 kopp revet gulrot
  • 3/4 kopp revet zucchini
  • salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 1/4 kopp ketchup, eller etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F). Spray en 23x13 cm (9x5 tommer) brødform med matlagingsspray.
  2. 2Varm opp olivenolje i en stekepanne over middels varme; kok og rør inn grønn paprika og løk i den varme oljen til løken er gjennomsiktig og paprikaen er myk, ca. 5 til 10 minutter. Tilsett hvitløk og kok til det dufter, 1 til 2 minutter.
  3. 3Bland kjøttdeig, brødsmuler, egg, gulrot, squash, salt, pepper og paprika-blandingen i en stor bolle; bland godt med hendene. Trykk kjøttblandingen ned i den forberedte brødformen.
  4. 4Stek i den forvarmede ovnen til kjøttet ikke lenger er rosa i midten, 35 til 40 minutter. En steketermometer som settes inn i midten, skal vise minst 70 grader C (160 grader F). Smør ketchup på toppen av kjøttkaken og fortsett å steke til det bobler, ca. 5 minutter til.