
Honningglasert eple- og pæretærte
Oppdag oppskriften på en smakfull honning-glassert eple- og pæretart. Perfekt som dessert til høstlige sammenkomster, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. Allsidig mel til utstøting
- 2. 1 ark (halvparten av en 17,3-ounce pakke) all-smør frossen butterdeig, tint
- 3. 1 Bartlett pære, skrelt, kjernet og tynne skiver
- 4. 2 Golden Delicious epler, skrelt, kjernet og tynne skiver
- 5. 3 ss usaltet smør, smeltet
- 6. 3 ss lyst brunt sukker
- 7. 1/2 ts malt kanel
- 8. 1/4 kopp honning, varmet
- 9. Mascarponeost til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Kled et stekebrett med bakepapir eller smør det med non-stick matlagingsspray.
- 22. Strø litt mel på et skjærebrett og legg ut butterdeigen. Dryss mer mel over butterdeigen og klem forsiktig ut eventuelle folder. Overfør butterdeigen til det forberedte stekebrettet.
- 33. Bruk en gaffel til å prikke en kant rundt hele butterdeigen, ca. 1,5 cm fra kanten. Prikk også midten av deigen, omtrent 10 ganger over hele. I en bolle, bland sukker og kanel.
- 44. Legg pæreskiver og epleskiver på toppen av deigen i fire rader eller diagonalt, overlappende frukt og unngå å prikke helt ut til kanten. Pensle frukten med smeltet smør og dryss over kanel-sukker. Stek tarten i 15 minutter, eller til deigen er gyllenbrun og begynner å puffe seg opp.
- 55. Pensle honning over frukten og stek i ytterligere 5 minutter. Server varm med mascarponeost.