Honningglasert eple- og pæretærte

Honningglasert eple- og pæretærte

Oppdag oppskriften på en smakfull honning-glassert eple- og pæretart. Perfekt som dessert til høstlige sammenkomster, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. Allsidig mel til utstøting
  • 2. 1 ark (halvparten av en 17,3-ounce pakke) all-smør frossen butterdeig, tint
  • 3. 1 Bartlett pære, skrelt, kjernet og tynne skiver
  • 4. 2 Golden Delicious epler, skrelt, kjernet og tynne skiver
  • 5. 3 ss usaltet smør, smeltet
  • 6. 3 ss lyst brunt sukker
  • 7. 1/2 ts malt kanel
  • 8. 1/4 kopp honning, varmet
  • 9. Mascarponeost til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Kled et stekebrett med bakepapir eller smør det med non-stick matlagingsspray.
  2. 22. Strø litt mel på et skjærebrett og legg ut butterdeigen. Dryss mer mel over butterdeigen og klem forsiktig ut eventuelle folder. Overfør butterdeigen til det forberedte stekebrettet.
  3. 33. Bruk en gaffel til å prikke en kant rundt hele butterdeigen, ca. 1,5 cm fra kanten. Prikk også midten av deigen, omtrent 10 ganger over hele. I en bolle, bland sukker og kanel.
  4. 44. Legg pæreskiver og epleskiver på toppen av deigen i fire rader eller diagonalt, overlappende frukt og unngå å prikke helt ut til kanten. Pensle frukten med smeltet smør og dryss over kanel-sukker. Stek tarten i 15 minutter, eller til deigen er gyllenbrun og begynner å puffe seg opp.
  5. 55. Pensle honning over frukten og stek i ytterligere 5 minutter. Server varm med mascarponeost.