Kylling- og chorizopaella

Kylling- og chorizopaella

Lær hvordan du lager en deilig chicken-chorizo paella med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund kyllingvinger
  • 1 kopp hakket spansk løk
  • 1/2 kopp skivet selleri
  • 1/2 kopp skivet gulrot
  • 2 friske laurbærblader
  • 6 kvister timian
  • 12 svarte pepperkorn
  • 3 einerbær
  • 1 spiseskje safrantråder
  • 2 spanske løk (én i kvarter, én tynnhakket)
  • 1 friskt laurbærblad
  • 2 stilker selleri, skivet
  • 680 gram skinnfrie, benfrie kyllinglår med fett fjernet
  • 1/2 kopp ketchup
  • 2 spiseskjeer røkt spansk paprika
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 2 store røde paprika, tynnhakket
  • 2 hvitløksfedd, tynnhakket
  • Kosher-salt
  • 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 1/2 kopp spansk chorizo, tynnhakket
  • 1/4 kopp hakket spansk løk
  • 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 1 1/4 kopper Calasparra-ris (eller annet paellaris)
  • 1/4 kopp ferske eller frosne erter (tinet hvis frosne)
  • 2 spiseskjeer tynnhakkede piquillo-pepper
  • 1/4 kopp hakkede uten stein kalamata- eller svarte oliven
  • Kosher-salt
  • 1/4 kopp tomatpuré

Fremgangsmåte

  1. 1Lag kraften: Kombiner kyllingvinger, løk, selleri, gulrot, laurbærblader, timian, pepperkorn og einerbær i en stor kjele, og tilsett vann til det dekker. La det småkoke på middels lav til middels varme; la det småkoke uten lokk i 45 minutter. Tilsett safran og la det småkoke i ytterligere 15 minutter. Sil av kraften: Hell kraften gjennom en fin sil; kast restene. (Hvis den ikke skal brukes med en gang, la den avkjøle, dekk til og oppbevar i kjøleskap i opptil 3 dager eller frys den ned i opptil 3 måneder.)
  2. 2Poach kyllingen: Kok opp 8 kopper vann, den kvartede løken, laurbærbladet og sellerien i en stor kjele over middels varme. Tilsett kyllinglårene og la dem trekke forsiktig til de er akkurat møre, ca. 12 minutter.
  3. 3Riv kjøttet: Ta kyllingen ut av kjelen med tang og sett til side kokevæsken. La kyllingen avkjøle litt, fjern skinnet og riv kjøttet i biter. Lag sausen: Bland tomatpuré, ketchup og paprika i en blender. Sil av 2 kopper av kokevæsken; tilsett væsken i blenderen og kjør til en jevn puré.
  4. 4Fullfør kyllingen: Varm opp vegetabilsk olje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett skivet løk, paprika og hvitløk, og la det koke til det er gjennomsiktig, 10–12 minutter. Tilsett den puréte sausen og la det koke under omrøring til sausen tykner, 8–10 minutter. Tilsett den revne kyllingen og rør godt slik at den dekkes av sausen. Krydre med salt og hold varm.
  5. 5Lag paellaen: Forvarm ovnen til 175 °C (350 °F). Varm opp olivenolje i en paellapanne eller stor ovnsfast stekepanne over middels høy varme. Tilsett chorizo og la det steke til fettet har smeltet, ca. 5 minutter. Tilsett løk og hvitløk, og la det koke til løken er gjennomsiktig, ca. 10 minutter. Tilsett risen og rør slik at det blir lett dekket av oljen. Rør inn erter, piquillo-pepper, oliven, 2 kopper kyllingbiter og 2 1/4 kopper safran-kraft. Krydre med salt.
  6. 6Stek og server: Dekk paellapannen eller stekepannen tett med aluminiumsfolie og stek til væsken er helt absorbert, 20–22 minutter. Ta ut av ovnen og la den hvile, dekket, i 5 minutter. Server direkte i pannen.
  7. 7Fotograf: Andrew Sabin