
Artisjokkpizza
oppskrift på artichoke pizza med sprø bunn og kremet artisjokkfyll. perfekt for en smakfull kveld. enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje, pluss litt mer til stekepannen
- 10 baby-artisjokker, trimmet og delt i fire
- 1 liten sjalottløk, finhakket
- 1/2 kopp tørr hvitvin
- 1/2 kopp vann
- 2 teskjeer tørkede marjoreanstilker
- Grovt salt og nykvernet svart pepper
- Pizzadeig, oppskrift følger
- 170 gram fersk mozzarellaost, skåret i 1,3 cm terninger
- 1/4 kopp nyrevet parmesan
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 500 grader Fahrenheit. Lett olj en 14-tommers pizzapanne. Sett til side.
- 2I en middels stor stekepanne, varm opp 1/4 kopp olje over høy varme. Tilsett artisjokker og kok, rør om i omtrent 1 minutt. Tilsett sjalottløk og kok, rør om, i ytterligere 1 minutt. Hell i vin og 1/2 kopp vann. Kok opp. Dekk til og senk varmen slik at det småkoker. Kok til de er møre når du stikker med tuppen av en kniv, ca. 8–9 minutter. Tilsett merian og rør godt sammen. Krydre med salt og pepper. Sett til side.
- 3Del pizzadeigen i to. Dekk den ene halvdelen med plastfolie mens du jobber med den andre. På en lett melet overflate, bruk fingrene til å trykke ut og strekke den ene halvdelen av deigen til en grov sirkel på ca. 20 cm i diameter. Overfør til en av de forberedte pizzapannene. Fortsett å presse ut deigen til den akkurat passer innenfor kanten av pannen. Deigen skal være mindre enn 0,5 cm tykk. Drypp over litt olivenolje. Gjør det samme med den andre delen av deigen.
- 4Strø hver runding med halvparten av mozzarellaen. Overfør til ovnen og stek i 10 minutter. Ta ut av ovnen. Fordel artisjokkene jevnt over pizzaene og dryss hver med 2 ss parmesanost. Sett tilbake i ovnen til de er sprø og gyldne, i ytterligere 10–15 minutter. Server umiddelbart.
- 5Pizzadeig:
- 64 kopper mel, "00" hvis tilgjengelig, ellers hvetemel til allsidig bruk, pluss mer til å mele inn i bollen
- 73/4 unser fersk gjær
- 83/4 kopp lunkent vann
- 92 teskjeer grovt salt
- 101/4 kopp extra virgin olivenolje, pluss 1/4 kopp mer til smøring av panner
- 11Mål opp melet på en ren arbeidsflate og lag en fordypning i midten. Løs opp gjæren i en bolle med 3/4 kopp lunkent vann. Plasser salt, gjær og olivenolje i fordypningen, og bruk en gaffel til å blande inn melet. Tilsett mer lunkent vann etter behov for å få en jevn og elastisk deig.
- 12Strø et stort bakebord med mel. Legg deigen i bollen. Dekk med plastfolie og la den heve på et lunt sted til den er doblet i størrelse, ca. 2 timer.
- 13Smør to 12-tommers pizzapanner med 2 ss olje hver. På en lett melet overflate, elt deigen til den er veldig glatt. Del deigen i to. Bruk en kjevle til å rulle ut hver del, én av gangen. Overfør deigen til de forberedte pannene. Strekk deigen med hendene til å danne runde former ca. 0,5 cm tykke.
- 14Gir nok til 2 stk. 12-tommers pizzaer.