
Ostequasadillas
Lær hvordan du lager deilige cheese quesadillas med enkel oppskrift. Perfekt til lunsj eller kveldsmat, rask og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Tolv 5-tommers mais tortillas
- 1/2 pund Cheddar-, Monterey Jack- eller Colby-ost, tynne skiver
- 4 spiseskjeer (1/2 stang) usaltet smør
- 1 pund tomater på vinranker (ca. 2 tomater)
- 1/4 liten rødløk
- 2 til 3 spiseskjeer hakket fersk koriander
- Hot saus som chipotle eller mexicansk grønn chili-saus etter smak (ca. 1/2 teskje)
- Kosher-salt
- 1 Hass-avokado, delt i to, fjernet steinen og skåret i skiver
Fremgangsmåte
- 1Legg seks tortillalefser på en arbeidsflate. Fordel osten jevnt over tortillalefsene. (Det er best å la omtrent en tomme av kanten være ubeskyttet for å la den smeltende osten spre seg.) Legg de resterende tortillalefsene oppå og press forsiktig for å forsegle. Smelt en spiseskje smør i en liten stekepanne. Plasser forsiktig en quesadilla i pannen og stek, snu én gang, til den er gyllen og det dannes små bobler på begge sider, omtrent 4 til 5 minutter totalt. Gjenta med de resterende quesadillas, tørk ut pannen mellom hver batch hvis smøret brenner seg, og tilsett mer smør etter behov.
- 2Mens quesadillasene stekes, kan du lage salsaen: Del tomatene i to og riv dem på de største hullene av en rivjern i en bolle, og kast skinnet. Riv løken i tomaten, og rør inn koriander, hot sauce og salt etter smak.
- 3Skjær hver quesadilla i 4 båter med en pizzaskjærer eller kniv, og server med salsa og avocado.