Ostequasadillas

Ostequasadillas

Lær hvordan du lager deilige cheese quesadillas med enkel oppskrift. Perfekt til lunsj eller kveldsmat, rask og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • Tolv 5-tommers mais tortillas
  • 1/2 pund Cheddar-, Monterey Jack- eller Colby-ost, tynne skiver
  • 4 spiseskjeer (1/2 stang) usaltet smør
  • 1 pund tomater på vinranker (ca. 2 tomater)
  • 1/4 liten rødløk
  • 2 til 3 spiseskjeer hakket fersk koriander
  • Hot saus som chipotle eller mexicansk grønn chili-saus etter smak (ca. 1/2 teskje)
  • Kosher-salt
  • 1 Hass-avokado, delt i to, fjernet steinen og skåret i skiver

Fremgangsmåte

  1. 1Legg seks tortillalefser på en arbeidsflate. Fordel osten jevnt over tortillalefsene. (Det er best å la omtrent en tomme av kanten være ubeskyttet for å la den smeltende osten spre seg.) Legg de resterende tortillalefsene oppå og press forsiktig for å forsegle. Smelt en spiseskje smør i en liten stekepanne. Plasser forsiktig en quesadilla i pannen og stek, snu én gang, til den er gyllen og det dannes små bobler på begge sider, omtrent 4 til 5 minutter totalt. Gjenta med de resterende quesadillas, tørk ut pannen mellom hver batch hvis smøret brenner seg, og tilsett mer smør etter behov.
  2. 2Mens quesadillasene stekes, kan du lage salsaen: Del tomatene i to og riv dem på de største hullene av en rivjern i en bolle, og kast skinnet. Riv løken i tomaten, og rør inn koriander, hot sauce og salt etter smak.
  3. 3Skjær hver quesadilla i 4 båter med en pizzaskjærer eller kniv, og server med salsa og avocado.