Hello Fresh Mobile Banner
Spaghetti med kjøttboller

Spaghetti med kjøttboller

Lær hvordan du lager klassisk spaghetti med kjøttboller. En enkel og smakfull oppskrift perfekt for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 7 fedd hvitløk
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 (794 gram) boks hermetiske San Marzano-tomater, knust for hånd
  • 1 (794 gram) boks plommetomater, grovhakket
  • Salt og pepper
  • 1/4 pund søt pølse
  • 1/2 pund magert storfekjøtt, karbonadedeig
  • 1/4 pund svinekjøtt, karbonadedeig
  • 1/4 pund kalvkjøtt, karbonadedeig
  • 1 egg
  • 1/2 kopp ferskrevet Pecorino Romano
  • 1 spiseskje italiensk persille, hakket
  • 1/2 teskje hvitløk, finhakket
  • 1 teskje sjalottløk, finhakket
  • 1 kopp brødsmuler
  • 1 kopp vann
  • 1 kopp olivenolje
  • 1 pund spaghetti, kokt al dente
  • Fersk basilikum, chiffonade, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1For å lage saus, surre hvitløk i olivenolje til den akkurat blir lett brun. Tilsett begge bokser med tomater med væske og la det småkoke. Krydre med salt og pepper. Bryt opp pølseskinnet for å frigjøre kjøttet. Form kjøttboller ved å blande pølsekjøttet med storfekjøtt, svinekjøtt og kalv, egg, ost, persille, hvitløk og sjalottløk. Tilsett brødsmuler til blandingen er godt innarbeidet. Hell i vann til blandingen er fuktig og holder sammen. Form til boller. Varm opp olje i en stor gryte og stek kjøttbollene i porsjoner, og sørg for å få dem godt brune på alle sider. Ta dem ut og la dem renne av på kjøkkenpapir. Legg kjøttbollene i sausen og la det småkoke i ytterligere 20 minutter. Server saus og kjøttboller oppå pasta.