
Spaghetti med kjøttboller
Lær hvordan du lager klassisk spaghetti med kjøttboller. En enkel og smakfull oppskrift perfekt for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 7 fedd hvitløk
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 (794 gram) boks hermetiske San Marzano-tomater, knust for hånd
- 1 (794 gram) boks plommetomater, grovhakket
- Salt og pepper
- 1/4 pund søt pølse
- 1/2 pund magert storfekjøtt, karbonadedeig
- 1/4 pund svinekjøtt, karbonadedeig
- 1/4 pund kalvkjøtt, karbonadedeig
- 1 egg
- 1/2 kopp ferskrevet Pecorino Romano
- 1 spiseskje italiensk persille, hakket
- 1/2 teskje hvitløk, finhakket
- 1 teskje sjalottløk, finhakket
- 1 kopp brødsmuler
- 1 kopp vann
- 1 kopp olivenolje
- 1 pund spaghetti, kokt al dente
- Fersk basilikum, chiffonade, til pynt
Fremgangsmåte
- 1For å lage saus, surre hvitløk i olivenolje til den akkurat blir lett brun. Tilsett begge bokser med tomater med væske og la det småkoke. Krydre med salt og pepper. Bryt opp pølseskinnet for å frigjøre kjøttet. Form kjøttboller ved å blande pølsekjøttet med storfekjøtt, svinekjøtt og kalv, egg, ost, persille, hvitløk og sjalottløk. Tilsett brødsmuler til blandingen er godt innarbeidet. Hell i vann til blandingen er fuktig og holder sammen. Form til boller. Varm opp olje i en stor gryte og stek kjøttbollene i porsjoner, og sørg for å få dem godt brune på alle sider. Ta dem ut og la dem renne av på kjøkkenpapir. Legg kjøttbollene i sausen og la det småkoke i ytterligere 20 minutter. Server saus og kjøttboller oppå pasta.