
Grillstekt brisketsandwich med barbecuesaus
Lær hvordan du lager deilige barbecue-braised brisket sandwichs. En perfekt rett for sommergrilling eller helgehelse. Enkelt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 270 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 (5 til 6 pund) storfe-brisket, punktkutt
- 1 spiseskje røkt paprika
- Koshersalt og nykvernet pepper
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 kopp ketchup
- 2/3 kopp eplesidereddik, pluss mer for smaksetting
- 1/4 kopp melasse
- 3 spiseskjeer brunt sukker
- 1 spiseskje sennepspulver
- 3 spiseskjeer bourbon, pluss mer for smaksetting
- 1 spiseskje Worcestershire-saus
- 10 potetbrød, til servering
Fremgangsmåte
- 1Juster ovnsristene slik at de passer til en stor nederlandsk ovn; forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Gni inn brisketen med paprika, 1 spiseskje salt og 1/2 teskje pepper. Varm opp oljen i en stor nederlandsk ovn på middels høy varme. Legg i brisketen og brun den godt på alle sider, ca. 10 minutter.
- 2I mellomtiden, i en liten bolle, rør sammen ketchup, eddik, melasse, brunt sukker, sennepspulver, bourbon, Worcestershire-saus, 2 teskjeer salt og 1 kopp vann. Hell barbecuesausen over brisketen.
- 3Dekk til den nederlandske ovnen; sett den i ovnen og kok, uten å røre, til kjøttet er mørt, ca. 3 1/2 til 4 timer. Overfør brisketen til en stor bolle. I mellomtiden, skum av overflødig fett fra sausen i den nederlandske ovnen og kok opp på middels varme på komfyren. La det koke til sausen har tyknet, ca. 10 minutter (du skal ha omtrent 2 kopper saus). Smak til med mer eddik, bourbon og salt, om ønskelig.
- 4Riv kjøttet i store biter og bland det inn i omtrent to tredjedeler av sausen. Legg kjøttet i brødskivene på potetbrødene. Server med ekstra saus på siden.