Grillstekt brisketsandwich med barbecuesaus

Grillstekt brisketsandwich med barbecuesaus

Lær hvordan du lager deilige barbecue-braised brisket sandwichs. En perfekt rett for sommergrilling eller helgehelse. Enkelt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 270 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 (5 til 6 pund) storfe-brisket, punktkutt
  • 1 spiseskje røkt paprika
  • Koshersalt og nykvernet pepper
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 kopp ketchup
  • 2/3 kopp eplesidereddik, pluss mer for smaksetting
  • 1/4 kopp melasse
  • 3 spiseskjeer brunt sukker
  • 1 spiseskje sennepspulver
  • 3 spiseskjeer bourbon, pluss mer for smaksetting
  • 1 spiseskje Worcestershire-saus
  • 10 potetbrød, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Juster ovnsristene slik at de passer til en stor nederlandsk ovn; forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Gni inn brisketen med paprika, 1 spiseskje salt og 1/2 teskje pepper. Varm opp oljen i en stor nederlandsk ovn på middels høy varme. Legg i brisketen og brun den godt på alle sider, ca. 10 minutter.
  2. 2I mellomtiden, i en liten bolle, rør sammen ketchup, eddik, melasse, brunt sukker, sennepspulver, bourbon, Worcestershire-saus, 2 teskjeer salt og 1 kopp vann. Hell barbecuesausen over brisketen.
  3. 3Dekk til den nederlandske ovnen; sett den i ovnen og kok, uten å røre, til kjøttet er mørt, ca. 3 1/2 til 4 timer. Overfør brisketen til en stor bolle. I mellomtiden, skum av overflødig fett fra sausen i den nederlandske ovnen og kok opp på middels varme på komfyren. La det koke til sausen har tyknet, ca. 10 minutter (du skal ha omtrent 2 kopper saus). Smak til med mer eddik, bourbon og salt, om ønskelig.
  4. 4Riv kjøttet i store biter og bland det inn i omtrent to tredjedeler av sausen. Legg kjøttet i brødskivene på potetbrødene. Server med ekstra saus på siden.