En sørlig nordafrikansk sandwich

En sørlig nordafrikansk sandwich

oppskrift på en smakfull og enkel sandwich med inspirasjon fra nord-afrikanske smaker, perfekt for en rask lunsj eller middag

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp plus 1 kopp varmt vann (ca. 110 grader)
  • 1 pakke tørrgjær
  • 1 teskje sukker
  • 4 kopper usaltet hvetemel eller brødmel
  • 1/3 kopp gult maismel, pluss 1 spiseskje
  • 1 spiseskje salt
  • 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
  • 2 teskjeer sesamfrø
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • Krøllete salat, til pynt
  • 2 mellomstore auberginer
  • Salt
  • Olivenolje
  • Nykvernet svart pepper
  • 1/2 kopp mel
  • 1/2 kopp maismel
  • Paprika
  • Cayennepepper
  • 3 grønne tomater, skivet
  • 4 unser smør
  • 2 røde paprikaer, ristet, skrellet og frøet
  • 3 ferske små røde chili, hakket
  • 6 hvitløksfedd, skrelt og hakket
  • 2 spiseskjeer fersk hakket koriander
  • 2 teskjeer malt korianderfrø
  • 1 teskje malt spisskummen
  • 1/2 teskje knust kardemomme
  • 2 spiseskjeer limesaft
  • 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1For Kesra: I en liten bolle, bland 1/4 kopp varmt vann med gjær og sukker. Rør forsiktig til gjæren begynner å løse seg opp. La blandingen stå til den begynner å boble, ca. 10 minutter.
  2. 2I en kjøkkenmaskinbolle, ha i mel og 1/3 kopp maisenna. Lag en fordypning i midten og tilsett gjærblandingen, salt og smør som er smeltet. Elt deigen og tilsett gradvis resten av det varme vannet til deigen er glatt og elastisk.
  3. 3Strø bakepapir med olivenolje og dryss over maisenna. Del deigen i to like store baller, og dryss sesamfrø jevnt over brødene. Flatt ut til runde sirkler. Dekk deigen med et rent kjøkkenhåndkle og la den heve på et lunt sted til den er doblet i størrelse, ca. 1 time.
  4. 4Forvarm ovnen til 220°C (425°F). Prikk toppen av hver deig med en gaffel over hele. Stek i 10 minutter.
  5. 5Senk temperaturen til 190°C (375°F) og stek ytterligere 15–20 minutter, eller til brødene er sprø og gyldne.
  6. 6For grønnsakene: Forvarm ovnen til 190°C (375°F).
  7. 7Skjær auberginen i 0,6 cm tykke skiver og dryss med salt. La den renne av i en sil i 10 minutter for å trekke ut bitterstoffer.
  8. 8Skyll skivene, vend dem i olivenolje, salt og pepper. Rist aubergineskivene i ovnen til de er møre og litt sprø.
  9. 9Bland mel og maisenna, og krydre med krydder etter smak. Vend hver tomatskive i blandingen og varm smør i en tykk panne (helst støpejern). Legg i tomatene og stek til de er gylne på begge sider. La renne av på kjøkkenpapir.
  10. 10For harissa: Kjør alle ingrediensene i en foodprocessor. Krydre etter smak, og sett til side i en liten bolle.
  11. 11For å montere smørbrødet: Smør to skiver Kesra med harissaspredning. Legg et lag med aubergine, deretter tomater på den nederste skiven. Valgfritt med krøllete salat. Legg den andre skiven oppå.