
Macadamia-rommoussepai
oppskrift på en deilig macadamia rum mousse pie, perfekt som dessert. enkel å lage, med fyldig smak av macadamia og rom. ideell for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 kopp finhakkede macadamianøtter
- 2. 1 ¼ kopper usortert, allsidig mel
- 3. 1/8 teskje salt
- 4. ½ kopp sukker
- 5. ½ teskje kanel
- 6. 1 stang usaltet smør, smeltet og avkjølt
- 7. 1 ½ kopper kremfløte
- 8. ⅓ kopp vann
- 9. 1 ½ pakker smakløst gelatin
- 10. 4 eggeplommer
- 11. ⅓ kopp mørk rom
- 12. ½ kopp lyst brunt sukker
- 13. ½ kopp hakkede, ristet macadamianøtter
- 14. 1 kopp kremfløte, til pynt, valgfritt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 22. For smuldredeigen: kombiner nøtter, mel, salt, sukker og kanel i en blandebolle, og rør godt sammen. Rør inn det smeltede smøret og fortsett å røre til blandingen har absorbert smøret. Kna blandingen til jevne smuler på ca. 1/2 til 1/4 tomme, ved å gni med fingertuppene.
- 3Hell halvparten av smuldene i en 23 cm rund paiform av glass (Pyrex) og trykk dem ut med fingertuppene for å dekke bunnen og oppover sidene. Fordel resten av smuldene i et jevnt lag på et bakepapirkledd stekebrett.
- 4Stek bunnen og smuldene på midterste rille i ovnen i ca. 20 minutter, til de er sprø og lett gyldne. La bunnen og smuldene avkjøles på rist.
- 53. For moussefyllet: Pisk fløten til den danner myke topper, og sett den i kjøleskapet.
- 6Dryss gelatinpulveret over vannet i en liten, varmebestandig bolle. La det trekke i 5 minutter, og plasser deretter bollen over et vannbad med småkoke, for å smelte gelatinet mens du forbereder fyllet.
- 74. Når gelatinet er smeltet, fjern det fra vannbadet og la det avkjøles.
- 85. I en bolle av en elektrisk mikser eller en annen varmebestandig bolle, visp eggeplommene. Rør inn rom, deretter sukker. Sett bollen over et vannbad med svak kokende vann og visp kontinuerlig til blandingen tykner, ca. 3 minutter. Pass på at eggeplommene ikke blir for varme, slik at de ikke skiller seg.
- 96. Ta bollen av vannbadet og pisk med mikser på middels hastighet til blandingen er avkjølt til romtemperatur. Rør inn det avkjølte gelatinet, og vend deretter inn den piskede fløten og de hakkede nøttene.
- 107. Hell fyllet i den avkjølte paibunnen og jevn ut overflaten. Dekk løst med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 6 timer, til fyllet har stivnet.
- 118. For å fullføre paisen: topp med de stekte smuldene. Alternativt kan du piske opp den valgfri kremen, spre halvparten over moussen og deretter topp med smuldene. Deretter kan du lage en kant med rosetter av resten av kremen rundt kanten av paisen ved hjelp av en sprøytepose med stjernetut.




