Søtpotet-soufflé
Lær hvordan du lager en luftig og smakfull søtpotet-soufflé. Enkel oppskrift for en søt og varmende dessert, perfekt til høst og vinter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp smør (1 stang), romtemperert, pluss litt til å smøre formen
- 2. 5 mellomstore søtpoteter
- 3. 2 store egg
- 4. 1 kopp sukker
- 5. 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 6. 1/2 kopp melk
- 7. En klype salt
- 8. 1 kopp finhakkede pekannøtter
- 9. 1 kopp brunt sukker, pakket
- 10. 1 kopp hvetemel
- 11. 1/4 kopp smør (1/2 stang), myknet
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Til souffléen: Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en ildfast form på 2 1/2 liter.
- 33. Stikk hull i søtpotetene med en gaffel og stek dem på en bakeplate dekket med aluminiumsfolie til de er myke, ca. 1 time. Når de er avkjølt nok til å håndtere, skrell potetene, og ha kjøttet i en stor bolle. Mos det til en jevn masse. Tilsett egg, sukker, smør, vanilje, melk og salt. Bland godt med en elektrisk mikser eller håndmixer. Hell blandingen i den smurte formen.
- 44. Til toppingen: I en middels stor bolle, rør sammen pecannøtter, brunt sukker, mel og smør til det er godt blandet. Fordel blandingen jevnt over søtpotetene. Stek gratengen til den er lett gyllen, ca. 40 minutter. La gratengen hvile i 5 minutter før servering.