
Dyp av potetskall med ost og krydder
Lær hvordan du lager en deilig loaded potato skin dip, perfekt som forrett eller snacks. En enkel og smakfull oppskrift for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 skiver bacon
- 2. 2/3 kopp pluss 1 spiseskje olivenolje
- 3. 8 hvitløksfedd, knust
- 4. 3 til 4 Yukon Gold-poteter (ca. 450 gram)
- 5. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 6. 1 spiseskje hvitvinseddik
- 7. 2 vårløk, tynne skiver
- 8. 1/4 kopp rømme
- 9. Potetgull, til dipp
- 10. Assorterte grønnsaker som paprika i strimler og selleristenger, til dipp
Fremgangsmåte
- 11. Kok baconen i en middels stor stekepanne på middels varme til den er sprø, ca. 8 minutter. Overfør baconen til tørkepapir for å renne av. Tilsett 2/3 kopp av oljen og hvitløk i stekepannen med baconfettet. Skru ned varmen til middels-lav og kok, rør av og til, til hvitløken er gyllen, ca. 7 minutter. Ta av varmen og sett til side for å avkjøle.
- 22. I mellomtiden, forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Skrell potetene og skjær skinnene i veldig tynne strimler (jo tynnere du kutter, desto sprøere blir de). Vend strimlene med 1/4 teskje salt, litt pepper og den resterende spiseskjeen med olje. Fordel i et jevnt lag på et bakepapirkledd stekebrett med opphøyde kanter, og stek, rør en gang underveis, til de er gylne og sprø, ca. 15 minutter.
- 33. Skjær de skrelte potetene i 2,5 cm store biter og legg dem i en kjele. Dekk med kaldt vann ca. 5 cm over potetene, og tilsett en raus klype salt. Kok opp på høy varme; skru ned varmen og la småkoke til potetene er møre, 15–20 minutter. Sil av vannet og la dem avkjøle litt. Kjør potetene gjennom en potetpresse eller mos dem med en potetstapper til de er jevne.
- 44. Hell oljen og hvitløken i en food processor og kjør til puré. Tilsett potetene, eddik, 1/3 kopp vann, 1/2 teskje salt og pepper etter smak, og kjør til det er akkurat kremet og godt blandet; pass på å ikke overbehandle, ellers kan potetmosen bli limaktig. Tilsett opp til 3 spiseskjeer mer vann om nødvendig, slik at dippet blir mykt og smørbart. Smak til med mer salt og pepper.
- 55. Overfør dippet til en grunn skål. Smuldre baconen og dryss den over sammen med de sprø potetskinnene og vårløken. Topp med rømme og server varm eller romtemperert sammen med potetgull og oppkuttede grønnsaker til dipp.